ΘΕΜΑ

Σεξ και κατασκοπεία: Τα πονηρά τεχνάσματα των μυστικών υπηρεσιών

Σεξ και κατασκοπεία: Τα πονηρά τεχνάσματα των μυστικών υπηρεσιών, Γρηγόρης Τσουκαλάς

Από την ελληνική μυθολογία με την Κίρκη και την Καλυψώ, μέχρι τον Τζέιμς Μπόντ οπού πάντα δίπλα του λειτουργούσαν γυναίκες κατάσκοποι, οι περιπτώσεις χρήσης του σεξ ως όπλου στην κατασκοπεία έχουν γίνει βασικά στοιχεία σε δημοφιλή βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Ξεκινώντας με τον Σαμψών και την Δαλιδά και πιο πριν ακόμα με την Εύα, όπως και με λιγότερο γνωστές περιπτώσεις πιθανών ή επιβεβαιωμένων επιχειρήσεων με ερωτικές παγίδες συμπεριλαμβανομένης αυτής της πιο διάσημης femme fatale στην ιστορία, της Μάτα Χάρι, το σεξ αποτελεί βασικό όπλο στην κατασκοπεία.

«Το ασυνήθιστο και μοναδικό στον κόσμο της κατασκοπείας είναι ότι, το σεξ χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την στρατολόγηση κάποιου, ή ως εργαλείο για τον έλεγχο κάποιου ή για εκβιασμό και αυτό το αποκαλούμε ‘σεξουαλική κατασκοπεία’», ανέφερε ο ιστορικός πληροφοριών, Κιθ Μέλτον σε συνέντευξή του. Άλλωστε το σεξ έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί και για την καταστροφή πολιτικών αντιπάλων. Η ιστορία είναι γεμάτη από πολιτικούς στόχους που βγήκαν από την μέση, με τέτοιες τακτικές, όπως η περίπτωση του Ιαν Νούνκα, πρόξενο της Ρουμανίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, που το βίντεο 15 λεπτών που τον καταγράφει σε ερωτικές περιπτύξεις με υπάλληλο του Ρουμανικού Προξενείου στη Μολδαβία, τον οδήγησε σε παραίτηση και στην εξουδετέρωση του.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν εννέα αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού παραπέμπονται να δικαστούν με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και του εκβιασμού σε μία υπόθεση που τα έχει όλα: Σεξ, πληρωμένες πόρνες που φέρεται να στρατολογήθηκαν από ξένες υπηρεσίες, απόρρητα σχέδια που κλάπηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ αναζητά ήδη τρεις γυναίκες που θεωρούνται ότι είχαν ρόλο κλειδί στο δίκτυο κατασκοπείας, με τα ονόματα Ινέζα, Λία Ραχμάτοβα και Νόνα Μπουρντούλι. Προσωπική συμβουλή: προσέξτε τις επιλογές σας! Η ΜΙΤ εκτιμά ότι, οι τρεις γυναίκες ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των υπόπτων στρατιωτικών και των ξένων μυστικών υπηρεσιών για λογαριασμό των οποίων έγινε η κλοπή απόρρητων εγγράφων, τόσο από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όσο και από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο.

Πώς χρησιμοποιούν το σεξ οι Ρωσίδες κατάσκοποι

Όταν ο πρώην στρατηγός της KGB Όλεγκ Καλούγκιν, ρωτήθηκε γιατί τόσες πολλές Ρωσίδες κατάσκοποι χρησιμοποίησαν το σεξ στην εργασία τους, απάντησε: «Στην Αμερική και στη Δύση συχνά ζητάτε από τους άντρες σας να ορθώσουν το ανάστημά τους για την πατρίδα». Δηλαδή να δείξουν τον ανδρισμό τους, οπότε φιλέ αναγνώστη το όπλο του αντίπαλου χρησιμοποιήθηκε εναντίον του, όπως διδάσκεται και στις πολεμικές τέχνες, να χρησιμοποιείς τη δύναμη του αντίπαλου υπέρ σου. Ο ίδιος συνεχίζει: «Μικρή λοιπόν η διαφορά με εμάς. Στη Ρωσία απλώς ζητάμε από τις νέες κοπέλες να ξαπλώσουν για την πατρίδα».

Φυσικά δεν είναι μόνο η Ρωσία που έπραξε με τέτοιους τρόπους Οι ερωτικές παγίδες χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τις ανατολικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Κάποιες φορές στρατολογήθηκαν και άνδρες. Ή μήπως νομίζετε πως δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι άνδρες που πλησιάζουν με τον ίδιο τρόπο, στόχους του θηλυκού φύλου;

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι, η Σοβιετική Ένωση προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει έναν οστεοπαθητικό του Λονδίνου που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο σεξ και κατασκοπείας του Ψυχρού Πολέμου, ως μεσάζοντα κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όπως αποκάλυψαν την Τρίτη απόρρητα έγγραφα που είχαν προηγουμένως δημοσιοποιηθεί.

Κατασκοπεία με άρωμα γυναίκας

Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγεται η συναναστροφή με γυναίκες /άνδρες ξένης υπηκοότητας, δεδομένου ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως «πράκτορες». Εδώ «κολλάει» και το σενάριο περί «ολικής κατασκόπου. «Το πλεονέκτημα των γυναικών στον μυστικό κόσμο της κατασκοπίας, είναι ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα», λέει στο Forbes, ο Ταμίρ Παρντο, επικεφαλής της Mossad, της τρομερής και φοβερής οργάνωσης συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Η Λίντσει Μόραν, αξιωματούχος της CIA για 5 χρόνια στη θέση της υπεύθυνης για την στρατολόγηση νέων πρακτόρων στο εξωτερικό, αποκαλύπτει ότι συγκεκριμένες αποστολές, που θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία μιας μυστικής υπηρεσίας, τις αναλαμβάνουν κατά κανόνα γυναίκες.

Συνοπτικά λοιπόν, ας θυμάται και ας προσέξει ο αναγνώστης ότι, όπως οι γυναίκες εκπαιδεύονται ως μοντέρνες Κίρκες, έτσι εκπαιδεύονται και οι άνδρες κατάσκοποι. Δεν υπάρχει διαφορά αναμεσά σε άνδρα και γυναίκα στην σεξουαλική κατασκοπεία. Γνωστές γυναίκες που έδρασαν με παρόμοιο τρόπο στην ιστορία είναι η Δαλιδά, η Κίρκη και η Βασίλισσα του Σάββα, ενώ από τους άνδρες που έδρασαν με τον ίδιο τρόπο, αξίζει να αναφερθεί ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος επέβαλε στους άνδρες τους να ενωθούν με γυναίκες τον κατακτημένων χω

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx