Ουκρανία: Αργά αλλά σταθερά προελαύνει ο Ρωσικός στρατός – Κατάληψη νέου οικισμού

Ουκρανία: Αργά αλλά σταθερά προελαύνει ο Ρωσικός στρατός – Κατάληψη νέου οικισμού
FILE PHOTO: Service members with the Freedom of Russia Legion under the Ukrainian Army prepare to fire a mortar at a Russian military position, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Donetsk region, Ukraine, March 21, 2023. REUTERS/Alex Babenko/File Photo

Την κατάληψη ενός ακόμη οικισμού στην περιφέρεια του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς συνεχίζεται η προώθηση έναντι των εξασθενημένων ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατεύματα του Κρεμλίνου κατέλαβαν την κοινότητα Μαξιμιλιανίβκα, κοντά στην πόλη Κουράχοβε που βρίσκεται νοτίως του Ποκρόβσκ, ένα σημαντικό σημείο επιμελητείας για τον στρατό του Κιέβου.

Στο Ποκρόβσκ, που αριθμούσε 60.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική επίθεση, βρίσκεται επίσης το μοναδικό υπό ουκρανικό έλεγχο ορυχείο κωκ, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή χάλυβα.

Η απώλειά του θα μείωνε στο ήμισυ την παραγωγή του μετάλλου αυτού που είναι απαραίτητο για τη στρατιωτική βιομηχανία και το οποίο κοστίζει για να εισαχθεί.

Ο ρωσικός στρατός, που ελέγχει σχεδόν το 20% του ουκρανικού εδάφους, προελαύνει κυρίως στο Ντονμπάς στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx