ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος είναι ο μεγάλος χαμένος

Τί δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην χώρα μας, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα την δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Star, το 60,4% των ερωτώμενων κρίνει “θετικά και μάλλον θετικά” το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Ένα ποσοστό της τάξης του 30,8% στο σύνολο των ερωτώμενων θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, “ναι και μάλλον ναι” απάντησε το 77,3%, δείχνοντας μια συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη, εκτίμηση που δεν συμμερίζεται, όπως το σύνολο των ψηφοφόρων που περίπου το 70% εμφανίζεται να διαφωνεί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος σε μεγάλο ποσοστό διαφωνούν με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας στις εσωκομματικές εκλογές. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 58,6% “ναι και μάλλον ναι”, ότι πρέπει να είναι υποψήφιος, μία βασική διαφωνία της πλειονότητας των ψηφοφόρων του κόμματος με την κεντρική επιλογή της Κουμουνδούρου. Ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό αυτό εμφανίζεται όταν το ερώτημα γίνεται στο σύνολο των ψηφοφόρων, συγκεκριμένα στο 59,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα, ΝΔ εμφανίζεται σταθερά πρώτο με ποσοστό 26,5% κάτω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δεύτερο, με ποσοστό 14,3% και ανεβάζει κατά 2,5 μονάδες τα ποσοστά του. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως κερδισμένο στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,3%  και η Ελληνική Λύση 8,1%, που εμφανίζουν μία σταθερότητα των δυνάμεων τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ακολουθεί, με μόλις 7,6%, χάνοντας 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, κινούμενος σταθερά σε μονοψήφιο ποσοστό.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, με 4,4%, το κόμμα της οποίας βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο επικρίσεων από το Μαξίμου. Ακολουθούν, η Πλεύση Ελευθερίας  με 3,6%, η ΝΙΚΗ με 3%, ενώ η Νέα Αριστερά που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη εμφανίζεται με 2% και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, με 1,5%, εκτός Βουλής αμφότερα.  Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx