“Φάρο της δημοκρατίας” χαρακτήρισε ο Γερμανός πρόεδρος τον Μπάιντεν

Politico: Πραξικόπημα του Πούτιν η άνοδος "φιλορωσικών" κομμάτων στη Γερμανία!

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ περιέγραψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως στυλοβάτη της δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε θερμά “για το ενδιαφέρον του για την Ευρώπη”, ενώ είπε ότι τον θεωρεί τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον πλανήτη.

«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», δήλωσε από πλευράς του ο Τζο Μπάιντεν και ευχαρίστησε την Γερμανία «για την συμπόρευση στις διεθνείς κρίσεις».

Για την Γερμανία, «η φιλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν, είναι τώρα και θα είναι πάντα υπαρξιακά σημαντική -τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και  αναφέρθηκε ακόμη εμμέσως στην θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, στην διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές απομακρύνθηκαν. «Όταν εκλεγήκατε Πρόεδρος όμως, αποκαταστήσατε την ελπίδα της Ευρώπης στη διατλαντική συμμαχία κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Και μετά, μόλις ένα χρόνο αργότερα, ήρθε ο πόλεμος του Πούτιν. Όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, δεν κυνηγούσε μόνο μια χώρα. Επιτέθηκε στις ίδιες τις αρχές της ειρήνης στην Ευρώπη. Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα ήμασταν αδύναμοι και θα διασπαστούμε, αλλα έγινε το αντίθετο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Τζο Μπάιντεν«, είπε. Επίσης είπε ότι «η Αμερική είναι πραγματικά απαραίτητο έθνος και το ΝΑΤΟ είναι  απαραίτητη συμμαχία. Τους επόμενους μήνες, ελπίζω οι Ευρωπαίοι να θυμούνται ότι η Αμερική μας είναι απαραίτητη, αλλά ελπίζω και οι Αμερικανοί να θυμούνται ότι οι ευρωπαίοι σύμμαχοι είναι απαραίτητοι και σε εσάς».  Επίσης είπε ότι θεωρεί τον Μπάιντεν τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx