Πιέζουν τον Νετανιάχου “να τελειώνει” με τη Γάζα τώρα που σκοτώθηκε ο Σινουάρ

Πιέζουν τον Νετανιάχου “να τελειώνει” με τη Γάζα τώρα που σκοτώθηκε ο Σινουάρ

Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, «είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουμε προς την κατάπαυση του πυρός, την οποία προσδοκούμε ολόψυχα εδώ και πολύ καιρό στη Γάζα», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ. Στο ίδιο μήκος κύματος και η σχετική δήλωση του Τζο Μπάιντεν από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται για την τελευταία επίσημη επίσκεψή του.

Μιλώντας στο Βερολίνο στο τέλος της συνάντησης με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Στάρμερ κάλεσε επίσης το Ισραήλ να βελτιώσει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. «Αυτή η φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κόσμος δεν θα ανεχτεί πλέον δικαιολογίες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι άμαχοι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται τρόφιμα τώρα”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Στάρμερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «υπάρχει μια ευκαιρία να επιτευχθεί συμφωνία με το Ισραήλ και το Ιράν με έναν τρόπο που πιθανώς θα τερμάτιζε τον πόλεμό τους στη Μέση Ανατολή για κάποιο διάστημα. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει αυτή η ευκαιρία και οι συνάδελφοί μου συμφωνούν ότι πιθανόν μπορούμε να έλθουμε σε συμφωνία με το Ισραήλ και το Ιράν με έναν τρόπο που θα τερμάτιζε τον πόλεμο για κάποιο διάστημα. Αυτό θα έβαζε τέλος στη σύρραξη, με άλλα λόγια, αυτό θα σταματούσε τα πίσω μπρος», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx