Γερμανία: Εγκρίθηκαν τα περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης

Politico: Πραξικόπημα του Πούτιν η άνοδος "φιλορωσικών" κομμάτων στη Γερμανία!

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή) στη Γερμανία ενέκρινε μόνο εν μέρει το “πακέτο για την ασφάλεια”, το οποίο είχε υπερψηφιστεί στην Bundestag. Ειδικότερα, απέρριψε την πρόβλεψη ενίσχυσης των εξουσιών της αστυνομίας, με χρήση και βιομετρικών στοιχείων.

Υπερψήφισε όμως τόσο την απαγόρευση των μαχαιριών στα μαζικά μέσα μεταφοράς και στις δημόσιες εκδηλώσεις, όσο και την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων και της άδειας εργασίας για μετανάστες, οι οποίοι έχουν προηγουμένως καταγραφεί ως αιτούντες άσυλο σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον είναι εφικτό να επιστρέψουν σε αυτό.

Η γερμανική κυβέρνηση και η Bundestag έχουν τώρα τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Επιτροπή Διαμεσολάβησης για να “περάσουν” και τα άλλα σημεία. Εκείνα που εγκρίθηκαν στην Bundestag, “πέρασαν” με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP). Με αυτό το σχέδιο νόμου αυστηροποιούνται οι κανόνες για την μετανάστευση και το άσυλο.

Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή, με την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να λέει: «Είναι η σωστή απάντηση στις τρέχουσες απειλές από την ισλαμιστική τρομοκρατία, τον αντισημιτισμό, τον δεξιό και αριστερό εξτρεμισμό. Είναι η σωστή απάντηση στο βίαιο έγκλημα στα τρένα, στις πλατείες, στα φεστιβάλ, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το έγκλημα». Της άσκησε πάντως κριτική η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ότι το πακέτο μέτρων δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μετανάστευσης.

«Το πακέτο σας δεν είναι η σωστή απάντηση. Το θέμα είναι ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης. Η Γερμανία έχει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας. Και για αυτό δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας στο πακέτο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Χριστιανικης  Ένωσης Αντρέα Λίντχολτς, για να καταλήξει απευθυνόμενη συνολικά στην κυβέρνηση: «Εσείς τελικά αποτελείτε κίνδυνο για την ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx