Και άλλο οικισμό κατέλαβαν οι Ρώσοι -Περικυκλώνουν το Κουράχοβο

Και άλλο οικισμό κατέλαβαν οι Ρώσοι -Περικυκλώνουν το Κουράχοβο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε το χωριό Ζοριάνε, στην ανατολική Ουκρανία, με τα στρατεύματά της να πλησιάζουν στα δύο χιλιόμετρα πλέον την βιομηχανική πόλη Κουράχοβο, στην περιφέρεια Ντόνιετσκ, το  μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο. Όπως φαίνεται από τις ρωσικές καταλήψεις των τελευταίων ημερών, το Κουράχοβο περικυκλώνεται.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ξανά στις 8 Οκτωβρίου ότι κατέλαβε την κοινότητα, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Κουράχοβο, όμως οι μάχες αναζωπυρώθηκαν. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, πλέον το χωριό έχει καταληφθεί και ο ρωσικός στρατός προτίθεται να ασκήσει πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Κουράχοβου και του Ποκρόφσκ, δύο πολύ σημαντικών πόλεων και για τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, καθώς ειδικά το Ποκρόφσκ μπορεί να κρίνει το μέλλον για όλο το ανατολικό μέτωπο.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα επέτειναν τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις νοτιότερα, στην περιφέρεια Ζαπορίζια όπου η κατάσταση μέχρι πριν από μια εβδομάδα ήταν στάσιμη. Παράλληλα οι Ρώσοι επιτέθηκαν και στο Σούμι, που ειναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνον για το ανατολικό μέτωπο, αλλά και για το μέτωπο που άνοιξαν οι Ουκρανοί στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Το Σούμι βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας και συνορεύει με την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx