Ισραήλ: Πλήξαμε εργαστήριο παραγωγής όπλων και την υπηρεσία πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Πλήξαμε εργαστήριο παραγωγής όπλων και την υπηρεσία πληροφοριών της Χεζμπολάχ
epaselect epa11645253 Damage following an Israeli military strike targeting Ghazieh town, four kilometers south of Sidon, southern Lebanon, 06 October 2024. According to Lebanon's National News Agency (NNA), an Israeli drone targeted a rest house on the Ghazieh seafront with a missile on the night of 05 October. Lebanese Minister of Health, Firas Abiad, announced on 05 October, that more than 2,000 people have been killed and more than 9,600 others have been injured in Lebanon since the beginning of the Hezbollah-Israeli conflict. EPA/STRINGER

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία του επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI του Λιβάνου, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, που θεωρουνται από το Ισραήλ προπύργια της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξουδετέρωσε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Το ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιήσε στη διάρκεια της νύχτας πλήγματα σε δεκάδες χωριά και πόλεις του νότιου Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως την πόλη Ναμπατίγια για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα. «Μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν επτά φορές την πόλη της Ναμπατίγια», μετέδωσε το πρακτορείο, ενώ προσέθεσε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα «πραγματοποίησαν πλήγματα σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά και υπάρχουν πολλά θύματα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx