Αυστρία: Κυνηγός τσακώθηκε με το δήμαρχο και τον σκότωσε – Φέρεται να σκότωσε κι άλλον έναν άνδρα

Γερμανία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στo Ρεκλινγκχάουζεν

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό ενός άνδρα που φέρεται να σκότωσε δήμαρχο μιας κωμόπολης στην Άνω Αυστρία  και άλλο ένα άτομο. Η αντιπαράθεση του δράστη με τα θύματα είχε ως αφορμή την έκδοση άδεια για κυνήγι, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι αυτό ήταν και το μοναδικό κίνητρο.

«Αναζητούμε έναν άνδρα 56 ετών, οπλισμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο» ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας σε τηλεοπτικό κανάλι. «Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας». Σύμφωνα με πηγές της περιφέρειας της Άνω Αυστρίας, ο δήμαρχος της κοινότητας Κίρμπεργκ ομπ ντερ Ντόναου, που αριθμεί περίπου 1000 κατοίκους, έπεσε θύμα δολοφονίας «προφανώς λόγω μιας διένεξης που συνδέεται με την έκδοση μιας κυνηγετικής άδειας», όπως αναφέρουν αυστριακά μέσα.  Ο δήμαρχος βρέθηκε νεκρός σε ένα λιβάδι, μερικά χιλιόμετρα έξω από την κοινότητα. Το δεύτερο θύμα, που δεν ξέρουμε πού ακριβώς βρέθηκε, ήταν ο πρώην υπεύθυνος για τις άδειες κυνηγιού στην περιοχή. Η κοινότητα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία. Ο τοπικός κυβερνήτης Τόμας Ζέλτσερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και είπε ότι «αυτές οι αδιανόητες ενέργειες σοκάρουν τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx