Τα σημεία που έβαλαν “φωτιά” στο debate του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος ζήτησε στροφή για Ουκρανικό-Γάζα
20/11/2024Στο κανάλι ΕΡΤNews, στις 20.00 ξεκίνησε η μετάδοση του Debate των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι 4 υποψήφιοι είναι οι Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Την ώρα του debate έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των κομματικών μέσων ενημέρωσης που παραμένουν απλήρωτοι δυόμισι μήνες και είναι σε απεργία.
«Τα λάθη τα δικά μου είναι απείρως λιγότερα από αυτά που πετύχαμε με τη δική μου καθοριστική συνεισφορά είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Ήμουν αυτός που σήκωσε τεράστιο μέρος της αντιπολίτευσης στο επιτελικό παρατράτος της ΝΔ που αποκάλυψε όλα όσα έκανε με τους Πάτσηδες, με το Σκόιλ Ελικικού», είπε ο Παύλος Πολάκης στον Φάμελλο στο debate.
«Όταν συσσωρεύτηκαν σοβαρά προβλήματα που οδηγούσαν στην συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχήσαμε όλοι για τον Κασσελάκη… Πολλά λάθη που κορυφώθηκαν μετά τις ευρωεκλογές. Έβαλα εγώ ζήτημα και άλλοι σύντροφοι να υπάρχει πρόταση μομφής», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στο debate.
«Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα έκανα το εγκληματικό λάθος του Κασσελάκη να βάλει κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για να κρατήσουμε εμείς την δεδηλωμένη της κυβέρνησης. Είχα απόλυτο δίκιο, δεν μπορώ να δεχθώ τεκνοθεσία ούτε σε ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια με μοναδική εξαίρεση αν είναι αδελφή ή θεία», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης που δήλωσε περήφανος για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία: «Πήραμε νοσοκομεία με έλλειμμα και παραδώσαμε νοσοκομεία με πλεόνασμα, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Παραδώσαμε νοσοκομεία που διώξαμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία και γλυτώσαμε 330 εκατ. ευρώ. Το παιχνίδι μίζας γίνεται πάλι. Θα διπλασιάσουμε τους μισθούς του υγειονομικού προσωπικού».
Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον Κασσελάκη για το πόθεν έσχες: «Ο Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε excel. Εγώ το έψαξα γιατί η τρομερή δήλωση του πατέρα του που είπε ότι χρωστάει 4 εκατ. και είναι σε λιβεριανή εταιρεία. Δυστυχώς εμπιστευτήκαμε ανθρώπους που μας τον γνώρισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος γιατί διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα χωρίς να κλέψει ούτε ένα ευρώ».
Ο κ. Πολάκης έδειξε εταιρείες που θα έπρεπε να δηλώσει και δεν δήλωσε ο κ. Κασσελάκης. «Φαντάζεστε έναν ηγέτη κόμματος Αριστεράς, CEO σε φορολογικό παράδεισο στα Μάρσαλ. Αν το ξέραμε ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος. Αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί και τον πίστεψα. Ψέμα ότι χτύπησε το παραδικαστικό κύκλωμα την οικογένειά του».
Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης και για το Μάτι: «Ο Κασσελάκης έχει πάρει την κατηφόρα και ξεφουσκώνει χρησιμοποιεί τη ρητορική της Ομάδας Αλήθειας. Γιατί να κρύψουμε νεκρούς, για να πετύχουμε τι; Είναι αισχρή προπαγάνδα. Έγινε αυτή η καταστροφή, αφήσαμε ολόκληρη υποδομή, με την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Κρίσεων που την κατήργησε, και ο κ. Μητσοτάκης έφτιαξε το υπουργείο και τι έκανε; Ούτε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν»…
Εξωτερική πολιτική
Για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τοποθετήθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη ενότητα του debate. Ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά της καταλόγισε «κρυφή διπλωματία» και «λανθασμένες κινήσεις» όπως του «προκεχωρημένο φυλακίου» και του «δεδομένου εταίρου», επισημαίνοντας πως κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εξωτερική πολιτική ήταν « δυναμική » με « ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές » και πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της χώρας και τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Επίσης, σχολίασε πως η εσωτερική σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά οφείλεται σε «λάθος» Κυριάκου Μητσοτάκη που « ακολούθησε τη γραμμή Σαμαρά » και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την « εθνική γραμμή » και ασκεί « θετική » αντιπολίτευση και κάλεσε την κυβέρνηση να « προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας».
Σχετικά με τη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Παύλος Πολάκης καταδίκασε μεν την ρωσική εισβολή, ωστόσο, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παίξει «διαμεσολαβητικό ρόλο » για την επίλυση της σύγκρουσης και να μην γίνει «μέρος του προβλήματος» στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία και «διασπώντας ιστορικούς δεσμούς». Με τον ίδιο τρόπο σχολίασε και την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως η κυβέρνηση τάχθηκε εξ ολοκλήρου υπέρ του Ισραήλ, την ώρα που η αντίδραση του έχει «ξεπεράσει προ πολλού τη νόμιμη άμυνα». Σημείωσε, δε, ότι θα έπρεπε η Ελλάδα αν έχει αξιοποιήσει τις «τριμερείς συνεργασίες».
Σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Νίκος Φαραντούρης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έχει κάνει το καθήκον της εδώ και τέσσερα χρόνια» και τόνισε πως αυτή η «ολιγωρία» επηρεάζει γενικότερα τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες. Όπως είπε, η κυβέρνηση «δεν έχει καταστήσει τα ζητήματα αυτά ευρωπαϊκά» και αυτό ισοδυναμεί με «γκολ από τα αποδυτήρια. Επίσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση «αναντιστοιχία δηλώσεων και πράξεων», σχολιάζοντας πως το ίδιο το κόμμα της ΝΔ «έχει σαμποτάρει» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν προτιμότερο να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα των Σοσιαλιστών, εισηγήθηκε την διοργάνωση ενός καταστατικού συνεδρίου προκειμένου να ερωτηθούν οι σύνεδροι, καθώς το θέμα σχετίζεται με το «χαρακτήρα» που θέλει να έχει το κόμμα στο μέλλον.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος τόνισε πως πρέπει η διαχείριση του να είναι «ευρωπαϊκή» και « ανθρωπιστική ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι όταν έρχονται μετανάστες νόμιμα για εργασία βάσει διμερών συμφωνιών, το κράτος πρέπει να μεριμνά και για τη « σεξουαλικότητα » τους, προκειμένου να μην προκύπτουν « άλλα ζητήματα».
Συνέδριο και εργαζόμενοι “Αυγής”
«Δεν υπήρχε στο συνέδριο αδυναμία πρόσβασης για κανέναν. Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε, να φέρει ανθρώπους έξω από το συνέδριο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Έφερε πολλούς. Το συνέδριο έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Μπήκαν όλοι οι εκλεγμένοι σύνεδροι. Ο ίδιος ο έκπτωτος δεν μπήκε μέσα, δεν είχαμε καμία μομφή επί του προεδρείου», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος.
«Λυπάμαι που κάποιοι άφησαν να φτάσουν εκεί τα ιστορικά Μέσα. Το πιο εύκολο θα ήταν να σιωπήσω, από τη στιγμή που δεν είχα εμπλακεί διαχρονικά στα κακώς κείμενα. Να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τον πλουραλισμό… Κόκκινο και Αυγή είναι το μέσο που μπορεί να ακουστεί η φωνή των Δημοκρατών και του κόμματος. Είναι αμαρτία μα σωπά. Πρότεινα μέτρα, όπως η ενεργειακής τροφή στο Κόκκινο για να πάρει χρηματοδοτήσεις», είπε ο Νίκος Φαραντούρης.
Η οικονομία
Τις απόψεις για την οικονομική πολιτική κατέθεσαν ξεκινώντας το debate οι τέσσερις υπoψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση λένε ψέματα για να καλύψουν την ακρίβεια. Η αισχοκέρδεια κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι 900 εκ. Η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ φτάνει τα 3 δις. Υπάρχει αισχροκέρδεια της αγοράς και αισχροκέρδεια της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος τροχονόμος για τα υπερκέρδη. 20 δις έφυγαν την τελευταία τριετία από την κοινωνία. Έχουμε έκρηξη τιμών στην στέγη στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, επηρεάζοντας το δημογραφικό. Χρειάζεται δημόσια πολιτική για τη στέγη και να κατέβει και το κόστος. Πολιτική για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να ενισχυθούν και επιδοματική πολιτική και 10.000 σπίτια το χρόνο».
Ο Απόστολος Γκλέτσος είπε: «Δεν θα ψηφίζαμε καθόλου τον προϋπολογισμό με δική μου προεδρία γιατί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι σε απόκλιση από την Ευρώπη και ο ελληνικός λαός είναι σε μεγάλη φτώχεια, σε αντίθεση με τα καρτέλ που αυξάνουν τα κέρδη τους». Ακολούθως εξήγησε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με προίκα 37 δις από την κυβέρνηση Τσίπρα και ρυθμισμένο το χρέος, 30 δις από το Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ και με μεγάλο ζητούμενο να κάνει σύγκλιση με την Ευρώπη. Σήμερα είμαστε στην 26η θέση στην Ευρώπη. Υπάρχει απόκλιση».
Ο Παύλος Πολάκης είπε: «Πρέπει να επιστρέψει ο 13ος μισθός και η 13η σύνταξη από φέτος και αυτό το επιτρέπουν τα πλεονάσματα. Είμαι της γραμμής της οικονομικής ανάπτυξης για να μειώσουμε το χρέος. Φυσικά το λέω ότι πρέπει να αναστρέψουμε την υποτίμηση της εργασίας που έφεραν τα μνημόνια».
Για την παλαιότερη κριτική του στα πλεονάσματα της κυβέρνησης Τσίπρα είπε: «Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε γιατί αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές των μικρομεσαίων. H υποχρέωση μας ήταν να έχουμε ένα μαξιλάρι 16 δις και εφόσον ξέραμε ότι έχουμε φθάσει τα 30 δις απόθεμα, έπρεπε να πούμε στοπ και να το επιπλέον να επιστρέψει στην αγορά και στις κοινωνικές ομάδες. Το μνημόνιο Σαμαρά Βενιζέλου κόστισε 65 δις ενώ το δικό μας 6 δις».
Οι ερωτήσεις σε υποψηφίους
Ερώτηση στον Παύλο Πολάκη απηύθυνε ο Νικόλας Φαραντούρης ρωτώντας ποιο είναι το σχέδιο για την πάταξη του καρτέλ. Η απάντηση του Παύλου Πολάκη ήταν: «Επανάκτηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας υπό δημόσιο έλεγχο. Επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας στο δημόσιο. Το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ αν δεν επιστρέψει δεν σπάει το καρτέλ με την Μότο Όιλ. Αν δεν πάρουμε το 51% της ΔΕΗ πίσω, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα καρτέλ στην ενεργεία. Αλλιώς θα ταΐζονται οι 80 οικογένειες που ταΐζει ο Μητσοτάκης. Η ανάκτηση της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα προκύψει από την αξιοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου».
Σε ερώτηση του Νικόλα Φαραντούρη γιατί δεν έθεσε το θέμα των τραπεζών όσο ήταν πρόεδρος της Κ.Ο. απάντησε: «Ως πρόεδρος επέλεξα να ανεβάσω το θέμα των κερδών των τραπεζών που δεν φέρνουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Εκτός από την φορολόγηση των τραπεζών θα πρότεινα ταμείο εγγυοδοσίας για την στέγη και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βάλει φόρους θέλει να επιστρέψουν τα υπερκέρδη στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα».
Σε ερώτηση του Παύλου Πολάκη για τη επιστροφή των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ στο δημόσιο είπε: “Έχουμε καταθέσει ήδη επί Τσίπρα τετραπλή πρόταση για δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και ανώτατο ποσοστό κέρδους».
Σε ερώτηση για το αν ο Νικόλας Φαραντούρης θα ευνοήσει την συνεργασία επιχειρήσεων και Πανεπιστημίων, αφού ξεκαθάρισε ότι «η πρότασή του δεν έχει καμία σχέση με το business friendly κόμμα που προτείνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ότι «κατέθεσε ένα αναλυτικό πλάνο για την διάσωση της Αυγής και του Κόκκινου που περιλαμβάνει και την συμμετοχή των ιδιωτών που συζητούν και οι εργαζόμενοι. Δεν δαιμονοποιώ τίποτε αλλά δεν βάζω το επιχειρείν πριν από οτιδήποτε άλλο». Σημείωσε ακόμη ότι «Επιβραβεύω την πραγματική αριστεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ κατά της αριστείας ήταν κατά την προσχηματικής αριστείας».
Οι θεματικές της συζήτησης
· Οικονομίας
· Κλιματικής κρίσης
· Κοινωνικού κράτους/Κόμματος-οργάνωσης και
· Εξωτερικής πολιτικής
Κρίσιμο debate
Το σημερινό debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία είναι η τελευταία ευκαιρία να ζεστάνουν το κλίμα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας αλλά και των κομματικών μελών και να προσδώσουν κάποια δυναμική στο πληγωμένο κόμμα τους. Η Πολιτική Γραμματεία με ανακοίνωσή της κάνει έκκληση για μαζική συμμετοχή που θα αποτελέσει την απάντηση στην προσπάθεια της διαπλοκής – στην οποία εντάσσει το υπό ίδρυση κόμμα Κασσελάκη – να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα, μία μέρα πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή, έχουν όσοι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή όσοι εγγραφούν μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας, καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ. Το μέγεθος της συμμετοχής είναι το βασικό στοίχημα για την Κουμουνδούρου. Σε ένα κόμμα βέβαια αποδεκατισμένο από τρεις διασπάσεις μέσα σε έναν χρόνο και με την πρόσφατη ακόμη να είναι ανοικτή πληγή, το εγχείρημα δείχνει εξαιρετικά δύσκολο. Ο πήχης των 150.000 μελών που ψήφισαν πέρυσι ή των 134.000 που προσήλθαν την δεύτερη Κυριακή είναι ψηλά.
Οι χειρότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 20.000 με 30.000 μέλη. Κορυφαίο στέλεχος έλεγε: «εάν μέσα σε αυτό το κλίμα αναστάτωσης και απαξίωσης προσέλθουν 50.000 μέλη τότε θα είναι επιτυχία». Σημειώνεται ότι πριν την τελευταία διάσπαση, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε αναφέρει στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμούσε 230.000 μέλη. Από αυτούς όμως 40.000 μέλη πήραν μέρος στις πρόσφατες εκλογές για το Συνέδριο.
Το πόσα μέλη έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισοδιακό Συνέδριο δεν είναι σαφές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν καταλήξει εάν θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα μετακινηθούν στο νέο κόμμα Κασσελάκη όταν αποκτήσει όνομα και οργανωτική δομή.
Tελευταία ευκαιρία το debate
Το debate είναι μία ευκαιρία για να ενημερωθεί το κοινό της Αριστεράς για τις θέσεις των τεσσάρων υποψηφίων καθώς η μέχρι τώρα προεκλογική αντιπαράθεση επισκιάστηκε από το επεισοδιακό Συνέδριο και στην συνέχεια από την διάσπαση του κόμματος. Ως έναν βαθμό το debate θα επηρεάσει και το αποτέλεσμα της εκλογής.
Τα προγνωστικά όπως και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη της ηγεσίας θα παιχθεί ανάμεσα στον ευπρεπή και πολιτικά μετριοπαθή με κεντροαριστερό στίγμα, Σωκράτη Φάμελλο και στον εκρηκτικό, ενίοτε απρόβλεπτο αλλά με καθαρή αριστερή ατζέντα, Παύλο Πολάκη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρό προβάδισμα στον Σωκράτη Φάμελλο, δίχως όμως να αφήνουν εκτός συζήτησης την έκπληξη.
Το ποιος θα κερδίσει την μάχη είναι κρίσιμο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να έχει χαθεί καθώς επίκεινται και άλλες αποχωρήσεις με βέβαιη της Θεοδώρας Τζάκρη. Ωστόσο σε σχέση με τον επόμενο αρχηγό θα επαναπροσδιοριστεί το πολιτικό και αντιπολιτευτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο φάσμα της Κεντροαριστεράς – Αριστεράς και ο αριθμός των βουλευτών που θα παραμείνουν στο κόμμα. Ο επόμενος αρχηγός θα έχει τον δύσκολο ρόλο να σώσει ότι σώζεται από έναν διαλυμένο και εν πολλοίς απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεχίσει να δέχεται τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και να τον κρατήσει σαν υπολογίσιμη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό.
Την επόμενη εβδομάδα η κάλυψη των κενών
Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. Ενδεχομένως έπαιξε ρόλο η αναμονή του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, Όποιος από τους δύο επικρατήσει -Φάμελλος ή Πολάκης-, είναι βουλευτής και θα θέλει να έχει λόγο στην διάρθρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στην συνεδρίαση πάντως θα αποφασιστεί η κάλυψη των κενών που άφησαν οι παραιτήσεις της Θεοδώρας Τζάκρη από την θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς και τον Γιώργου Γαβρήλου και Γιάννη Σαρακιώτη από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Σε εκκρεμότητα παραμένει πότε θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει προαναγγείλει, η Θεοδώρα Τζάκρη. Ανοιχτό είναι και αν θα αποχωρήσει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, διαχωρίζει πλέον την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναφέρει ότι θα περιμένει πρώτα να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα που άλλωστε τον είχε τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός θα κατευθυνθεί προς το νέο κόμμα Κασσελάκη παρά την σχέση που είχε αναπτύξει με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.