Ανοίγουν μέτωπα με φόντο το παζάρι για την Ουκρανία
08/12/2024Ένα ρητορικόν ερώτημα: Γιατί την τελευταία εβδομάδα ξέσπασαν τόσες κρίσεις διεθνώς; H εισβολή Τζιχαντιστών στην Συρία, η πολιτική κρίση στην Γεωργία, ακύρωση των προεδρικών εκλογών στην Ρουμανία, πολιτική ασάφεια στην Υπερδνειστερία, ακόμη κι αυτή η παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού Μπαρνιέ; Τι συμβαίνει κι «ο κόσμος έγινε αιφνιδίως ακατανόητος» (Τραμπ) πέραν της συνήθους ακαταστασίας;
Αν καλοκοιτάξει κανείς τα πρόσφατα γεγονότα, θα διαπιστώσει ότι κοινός παρονομαστής είναι η Ρωσσία κι οι προοπτικές όσον αφορά την επικειμένη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ακόμη κι η μαντάμ Μαρίν Λεπέν βρήκε τον τρόπο συμμαχήσει με τον κομμουνιστή Μελανσόν. Από κοινού έριξαν την κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν , υπερμάχου του Ουκρανικού πολέμου , που μαίνεται επί τρία χρόνια στην καρδιά της Ευρώπης. Η μαντάμ Λεπέν κατηγορείται στην Γαλλία ότι χρηματοδότησε την εκλογική της εκστρατεία με δανειακά κεφάλαια από την Ρωσσία.
Εν τούτοις , ο Ουκρανικός συσχετισμός των επεισοδίων δεν έπειθε δια την συνάφεια ασχέτων μεταξύ των περιστατικών , μέχρις ότου βγήκε ο Ρώσσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ κι εξήγησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson τα αίτια της Ουκρανικής κρίσης, που μας απέκρυπταν επιμελώς δυτικά ΜΜΕ, περιλαμβανομένων των Ελληνικών.
“Χρήση τακτικών πυρηνικών στην Ουκρανία”
Τι είπε λάβρος ο Λαβρώφ στη συνέντευξη του στο ανεξάρτητο τηλεοπτικό δίκτυο ΤCN : «Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες προωθούν την χρήση Τακτικών Πυρηνικών Όπλων στο Ουκρανικό μέτωπο , που αποτελεί μία άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της συγκρούσεως με κίνδυνο όχι μόνο για τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αλλά και για τον Αμερικανικό – πράγμα που η Ρωσσία απεύχεται.»
Η ειρήνευση της Ουκρανίας εν τούτοις αιτείται από τους Ρώσσους με ουδετεροποίηση της (εκτός ΝΑΤΟ κι ΕΕ) για λόγους εθνικής ασφαλείας της χώρας τους κι εγγυημένη αυτονομία των ανατολικών εδαφών με πληθυσμό που ομιλεί Ρωσσικά, ακολουθεί τις παραδόσεις των Ρώσσων και έχει Ορθόδοξη πίστη.
Όπως είναι φυσικό ο Ουκρανός ηγέτης Ζελένσκυ απορρίπτει τους όρους αυτούς και τα ανωτέρω κέντρα της δύσεως ανέλαβαν την υποστήριξη του, πράγμα που σημαίνει παράταση του πολέμου με τους εντεύθεν κινδύνους για τον πλανήτη.
΄Ετσι – υπόθεση εργασίας κάνουμε – ενορχηστρώθη πίεση επί της Ρωσσίας σ’ όλα τα μέτωπα: Συρία, Γεωργία, Ρουμανία ακόμη και μέσα στην Ρωσσική ομοσπονδία, για να κερδηθούν πόντοι εν όψει της ελεύσεως της νέας Αμερικανικής κυβερνήσεως του Ντόναλντ Τραμπ οπότε θα μοιρασθεί εκ νέου η διπλωματική «τράπουλα».
Αντιπερισπασμοί πριν το φινάλε
Όμως η Ρωσσία ανταπάντησε στην Ουάσικτον ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με την Αμερική και ενεργοποίησε την διαδικασία Αστάνα με την Τουρκία και το Ιράν που τελικώς δεν διέσωσε το καθεστώς Άσαντ το οποίο κατέρρευσε από την εισβολή Τζιχάντιστών, υπό τις ευλογίες του Ερντογάν.
Ένα είναι βέβαιον , ότι επόμενο διάστημα μέχρις τέλους Ιανουαρίου , θα υπάρξει μεγάλη ρευστότης διεθνώς από την πολιτική αντιπερισπασμού της Ρωσσίας στα ουκρανικά δρώμενα.