ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαζάνια με φακές στο φούρνο – Ένα εύκολο και θρεπτικό μεσημεριανό

Λαζάνια με φακές στο φούρνο – Ένα εύκολο και θρεπτικό μεσημεριανό

Ένα πολύ εύκολο και παράλληλα θρεπτικό μεσημεριανό ή και βραδινό. Αποτελεί μια πιο υγιεινή εκδοχή των δημοφιλών λαζανιών ή άλλων ζυμαρικών στο φούρνο. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για έξι μερίδες.

Με τη συγκεκριμένη συνταγή για λαζάνια θα εντάξουν στη διατροφή τους τις φακές άτομα που δεν τις προτιμούν. Η μέθοδος παρασκευής ενός τροφίμου μπορεί να διαφοροποιήσει κατά πολύ τη γευση του και τελικά την εικόνα που έχουμε για αυτό. Σε όσους λοιπόν δεν αρέσουν οι φακές καλό είναι να δοκιμάσουν τη συνταγή αυτή. Αποτελεί μια επιλογή κοντά στην παραδοσιακή αλλά ταυτόχρονα εναλλακτική. Είναι χαμηλή σε λιπαρά, πλούσια σε ιχνοστοιχεία και ικανοποιητική σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης. Καλύπτει σε σημαντικό βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες μας σε σιδηρο και φυτικές ίνες. Η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη με μικρή διάθεση χρόνου.

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Φακές (άβραστη ποσότητα)

200 γρ. Λαζάνια

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

2 πιπεριές πράσινες (περίπου 80γρ.)

1 μεσαίο κολοκύθι (περίπου 250γρ.)

1 μεσαίο κρεμμύδι (περίπου 120 γρ.)

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

Άλλα μπαχαρικά επιλογής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις στραγγίζουμε. Ταυτόχρονα βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα multi χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα τις φακές μέχρι να γίνουν λίγο πιο κρεμώδεις αλλά όχι εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές και προσθέτουμε τη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Καθώς έχουν πάρει χρώμα και έχουν μαλακώσει αρκετά τα προσθέτουμε στο μίγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.

Σε ένα μεσαίο πυρέξ βάζουμε μια κ.σούπας ελαιόλαδο και το απλώνουμε Στρώνουμε τα μισά λαζάνια. Απλώνουμε το μισό μίγμα από τις φακές και ξανά τα υπόλοιπα λαζάνια από πάνω. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα από τις φακές και απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε το κολοκύθι σε ίσιους πάχους φέτες και τις προσθέτουμε από πάνω μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε περίπου ένα φλ. νερό. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη και ελάχιστο αλατοπίπερο.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και κρούστα. Κόβουμε τα λαζάνια με φακές σε 6 κομμάτια.

 


 

Η Ελένη Καλογήρου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx