Τον Οτσαλάν επισκέφτηκαν μέλη του κουρδικού κόμματος DEM

Τον Οτσαλάν επισκέφτηκαν μέλη του κουρδικού κόμματος DEM

Επίσκεψη στον Κούρδο ηγέτη.

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει στο DEM να έχει συνομιλίες με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή όπου κρατείται, ανακοίνωσε σήμερα το κουρδικό κόμμα.

Αυτή θα είναι η πρώτη τέτοιου είδους επίσκεψη που θα δεχτεί ο Οτσαλάν εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού ένας στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε αυτήν τη συνάντηση στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τερματισμού των εχθροπραξιών μεταξύ του κράτους και του εκτός νόμου PKK.

Ο Οτσαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή του νησιού Ίμραλι, μετά τη σύλληψή του πριν από 25 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx