Για κατασκευή τείχους στην Αδριανούπολη κάνει αναφορά ο τύπος στην Τουρκία

Για κατασκευή τείχους στην Αδριανούπολη κάνει αναφορά ο τύπος στην Τουρκία

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην Αδριανούπολη, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη μετάβαση των προσφύγων στην Ευρώπη και η διακίνηση ανθρώπων. Ο Kυβερνήτης της Αδριανούπολης Yunus Sezer ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί ένα φυσικό τείχος μήκους 8,5 χιλιομέτρων στα ελληνικά σύνορα. Ο Sezer ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή φυσικού φράχτη και τείχους, όπως και στις ανατολικές περιφέρειες, έχει ολοκληρωθεί.

Ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης Yunus Sezer ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί φυσικό τείχος μήκους 8,5 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ελλάδα. Ο Sezer δήλωσε: «Θα λάβουμε φυσικά μέτρα ασφαλείας για πρώτη φορά στα δυτικά σύνορα». Μιλώντας στη SÖZCÜ σχετικά με την απόφαση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με την Ελλάδα, ο βουλευτής Αδριανούπολης του CHP Ahmet Baran Yazgan δήλωσε: «Η θέση της Τουρκίας με τους Ευρωπαίους γείτονές της κανονικά δεν είναι όπως το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Δηλαδή, νομίζω ότι η περίπτωση της Ευρώπης είναι σαν τις ΗΠΑ, μας βλέπουν σαν το Μεξικό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο εφαρμόζεται για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν εκεί και ότι η κυβέρνηση το διευκολύνει αυτό».

Στόχος η αποτροπή μετανάστευσης προσφύγων

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει λόγος να χτιστεί τείχος στα σύνορα με την Ελλάδα, ο βουλευτής Αδριανούπολης του CHP Ahmet Baran Yazgan δήλωσε ότι ο κύριος σκοπός είναι να αποτραπεί η μετάβαση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Ο Yazgan δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τείχος εκεί όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν στρατιωτικές ζώνες, αλλά παρόλο που φαίνεται σαν μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα της χώρας μας, ο κύριος σκοπός είναι να αποτραπεί η μετανάστευση των προσφύγων από τη χώρα μας προς την Ευρώπη. Δεδομένου ότι σήμερα είμαστε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να χτίσουμε ένα τέτοιο τείχος με τους γείτονές μας. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχουν συνοριακοί προσδιορισμοί για τον καθορισμό και την προστασία των συνόρων της χώρας μας, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο τείχος. Η θέση της Τουρκίας με τους Ευρωπαίους γείτονές της κανονικά δεν είναι όπως το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Δηλαδή, νομίζω ότι η περίπτωση της Ευρώπης είναι σαν τις ΗΠΑ, μας βλέπουν σαν το Μεξικό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο εφαρμόζεται για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν εκεί και ότι η κυβέρνηση το διευκολύνει αυτό. Το καθεστώς έχει αλλάξει στη Συρία και παρόλο που υπάρχει ένας αρχηγός κράτους εκεί που λέει ‘σεβόμαστε τους πάντες’, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αρχηγός κράτους οπαδός της Σαρία. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι άνθρωποι φοβούνται. Με αυτόν τον φόβο, νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

Επιπρόσθετη Ταξιαρχία στα σύνορα στην Αδριανούπολη

Αναφέροντας ότι οι Σύριοι πρόσφυγες συνεχίζουν να παραμένουν στην Τουρκία, ο Yazgan δήλωσε: «Ο αριθμός των πόλεων που παραμένουν ανέπαφες στη χώρα είναι επίσης περιορισμένος. Το Χαλέπι είναι η πόλη από την οποία έρχονται σε εμάς οι περισσότεροι μετανάστες. Το Χαλέπι είναι σχεδόν σαν μια πόλη-φάντασμα. Αυτές είναι δηλώσεις που γίνονται για να επηρεάσουν τους ανθρώπους στη χώρα μας και τη μουσουλμανική ταυτότητα. Γιατί να επιστρέψουν, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν δουλειά. Δεν έχω δει καμία επίσημη αλληλογραφία σχετικά με το αίτημα για τείχος, αλλά αν η Ευρώπη δεν το ζήτησε, γιατί η Τουρκία να χτίσει αυτό το τείχος; Πέρυσι, δημιουργήθηκε μια επιπλέον στρατιωτική ταξιαρχία στην Αδριανούπολη ως ταξιαρχία για την ασφάλεια των συνόρων. Αυτή η ταξιαρχία ασφαλείας των συνόρων μας προστατεύει από εξωτερικές δυνάμεις ή εμποδίζει τους μετανάστες που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας να διασχίσουν τα σύνορα; Νομίζω το δεύτερο, απ’ όσο μπορώ να δω και να γνωρίζω. Σίγουρα θα αποτρέψει τις διελεύσεις, αλλά μόνο ένα μέρος των συνόρων μας είναι χερσαία σύνορα, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ποτάμια σύνορα. Πρέπει να γνωρίζουμε πού και πώς θα χτίσουν το τείχος στο ποτάμι»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx