Σε απ’ ευθείας πτήσεις από την Ρωσία προσδοκά ο ηγέτης του ψευδοκράτους

Σε απ’ ευθείας πτήσεις από την Ρωσία προσδοκά ο ηγέτης του ψευδοκράτους

«Θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις ΤΔΒΚ (το ψευδοκράτος)-Ρωσίας; Δήλωση του Ersin Tatar…»: Aydınlık

Ο ‘πρόεδρος’ της ‘ΤΔΒΚ’ (ψευδοκράτος) Ersin Tatar δήλωσε στο 4ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν αμοιβαίες πτήσεις μεταξύ της ‘ΤΔΒΚ’ και της Ρωσίας. Ο ‘πρόεδρος’ της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ Ersin Tatar μίλησε στο Sputnik μετά το 4ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας. Ο Tatar σημείωσε ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις με τη Ρωσία. Υπογραμμίζοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων πολιτών ζει στην ‘ΤΔΒΚ’, ο Tatar δήλωσε ότι η ‘Ε/Κ Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ έχει μπλοκάρει τις απευθείας πτήσεις.

Ο Tatar δήλωσε: «Γιατί να μην έρχονται αεροπλάνα και από τη Μόσχα; Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο, απαγορεύεται η προσγείωση στα αεροδρόμια μη αναγνωρισμένων χωρών, αλλά αν αεροπλάνα πετούν από την Τουρκία, ας πετάξουν κι από τη Μόσχα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εδώ ζουν πολλοί Ρώσοι, 25-30 χιλιάδες Ρώσοι τώρα, τους αγαπάμε πολύ, τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία μας, είναι μέρος της κοινωνίας. Οι Ρώσοι που θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο μεταξύ Μόσχας και ‘Βόρειας Κύπρου’ πετούν πρώτα στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αττάλεια και μετά μετεπιβιβάζονται από εκεί».

Είναι γνωστό ότι η ‘ΤΔΒΚ’ προσπαθεί από κοινού με κάποιες αεροπορικές εταιρείες για απευθείας πτήσεις με τη Ρωσία.

«Ο ‘πρόεδρος’ της ‘ΤΔΒΚ’ Tatar δήλωσε ότι η οικονομία τους έχει γίνει ισχυρότερη από ό,τι πριν» : Anadolu

Ο ‘Πρόεδρος’ της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ Ersin Tatar δήλωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες και μεταποιητικές επιχειρήσεις στην ‘ΤΔΒΚ’ και δήλωσε: «Η οικονομία της ‘Βόρειας Κύπρου’ είναι ισχυρότερη και πιο ανεπτυγμένη από πριν». Ο Tatar δήλωσε ότι βλέπουν την Αττάλεια ως προέκταση της Κύπρου και ότι βρίσκονται επίσης στη «λεκάνη της Μεσογείου»

Ο Tatar δήλωσε ότι συνεχίζουν να εργάζονται για την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’ με την υποστήριξη της Τουρκίας, ότι συναλλάσσονται με πολλές χώρες και ότι φοιτητές από 144 χώρες λαμβάνουν εκπαίδευση στα πανεπιστήμια της ‘χώρας’. Υπενθυμίζοντας ότι η ‘ΤΔΒΚ’ συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας και ο Οργανισμός Τουρκoγενών Κρατών (ΟΤΚ) με τη δική της ‘σημαία’, ο Tatar δήλωσε: «Αν το έχουμε πετύχει αυτό, νομίζω ότι η αναγνώριση θα έρθει μια μέρα. Επειδή η άλλη πλευρά έχει γίνει μια ‘Ε/Κ’ Δημοκρατία (οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία). Ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά ουσιαστικά είναι η ‘Ε/Κ’ Δημοκρατία. Εμείς από αυτή την πλευρά είμαστε μια ‘Τουρκική Δημοκρατία’. Το όνομά μας είναι ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’».

Ο Tatar δήλωσε ότι με την άφιξη των Τούρκων στρατιωτών το 1974 [σσ. Τ/εισβολή], ήρθε η ειρήνη τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού, ότι έκτοτε δεν υπήρξε κανένας πόλεμος και ότι αυτό έχει υπάρξει επιτυχές.

«Η οικονομία της ‘ΤΔΒΚ’ είναι ισχυρότερη από πριν»

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες και μεταποιητικές επιχειρήσεις στην ‘ΤΔΒΚ’, ο Tatar δήλωσε: «Η οικονομία της ‘Βόρειας Κύπρου’ είναι ισχυρότερη και πιο ανεπτυγμένη σε σχέση με το παρελθόν. Επειδή η ‘ΤΔΒΚ’ έχει γίνει μια αξία με τις επενδύσεις σε υποδομές και κάθε είδους ευκαιρίες. Τόσο από την άποψη των πανεπιστημίων, της υγείας και του τουρισμού. Η ‘ΤΔΒΚ’ συνεχίζει την πορεία της ως brand με κάθε τρόπο».

Υπενθυμίζοντας ότι η ‘ΤΔΒΚ’ εισήλθε στον ΟΤΚ με το δικό της ‘όνομα’ το 2022 με την υποστήριξη του Τ/Προέδρου Erdoğan, ο Tatar είπε τα εξής σχετικά με το άνοιγμα πρεσβειών από ορισμένα τουρκογενή κράτη στην ‘Ε/Κ Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’:

«Φυσικά, πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα. Φυσικά, είναι ανεξάρτητα τουρκογενή κράτη, απέκτησαν ανεξαρτησία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Θα προτιμούσα να μην συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά συνέβη. Οφείλεται σε κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις που έκαναν με την ΕΕ. Αν κάνουν βήματα σε αυτό το θέμα, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη προσοχή και δημοφιλία από την ΕΕ. Έπαιξαν λίγο αυτό το παιχνίδι. Διότι αυτό απαιτεί η νοοτροπία. Πρέπει επίσης να το καταλάβουμε αυτό. Διότι και αυτοί έχουν μεγάλες ανάγκες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx