To ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το θέμα απόλυσης συνδικαλιστή από την Hellenic Train

Τριαντόπουλος

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Γενηδούνια και να επαναπροσληφθεί άμεσα στην Hellenic Train», ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών και Μεταφορών.

«H Hellenic Train προχώρησε στην απαράδεκτη απόλυση του συνδικαλιστή Κώστα Γενηδούνια, πρώην προέδρου του Σωματείου των μηχανοδηγών της εταιρείας την Τετάρτη 30/04/25, με κοινοποίηση μέσω εξώδικου στο σπίτι του. Η απόλυση αυτή ήρθε μια μέρα αφού κατέθεσε ο συνδικαλιστής την υποψηφιότητά του στις προσεχείς αρχαιρεσίες του Σωματείου και ενώ διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των υπουργών Μεταφορών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα στα Τέμπη», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Τα διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών στις 28/02/23, όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά διογκώνονται και προετοιμάζουν νέα Τέμπη. Η δράση των εργαζομένων, των συνδικαλιστών, που αναδεικνύουν τα χρόνια αυτά προβλήματα, όπως έκαναν και το 2023 λίγες μόνο ημέρες πριν από το τραγικό έγκλημα, που διεκδικούν ασφαλείς μεταφορές και συνθήκες εργασίας, αποτελούν αγκάθι στο μάτι της εργοδοσίας. Η τακτική της εργοδοσίας να επιβάλλει σιγή ιχθύος στους χώρους εργασίας δεν είναι κάτι νέο. Αξιοποιεί την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την κήρυξη απεργιών ως παράνομες, την παραπομπή συνδικαλιστών και αγωνιστών στα δικαστήρια ως μέσα προκειμένου να μην κουνιέται φύλλο», καταλήγουν οι βουλευτές καλώντας τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν και ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν ανεμπόδιστα να αξιοποιούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx