Κρεμλίνο: Έρχονται περιορισμοί στο WhatsApp στη Ρωσία;

Ο Πούτιν λέει "όχι" στις συνομιλίες με Ζελένσκι: "Τι ακριβώς να συζητήσουμε;"

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο περιορισμών στο WhatsApp, τόνισε ότι η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πρέπει να συμμορφώνεται με τη ρωσική νομοθεσία.

Μετά την εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να προταθούν πρόσθετοι περιορισμοί για λογισμικά που ανήκουν σε εχθρικές χώρες, τέθηκε υπό συζήτηση το μέλλον του WhatsApp — που ανήκει στη Meta — στη Ρωσία.

Μετά τις δηλώσεις Ρώσων βουλευτών υπέρ της επιβολής περιορισμών στο WhatsApp, ο Πεσκόφ δήλωσε:

«Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες σε πολλές χώρες και στη Ρωσία, αλλά είναι υποχρεωμένο να συμμορφώνεται με τους νόμους της χώρας μας».

«Η εντολή Ζελένσκι για επανεκκίνηση διαλόγου είναι ένα θετικό σήμα»

Κύρια σημεία από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Πεσκόφ:

Η εντολή του Ζελένσκι για επανεκκίνηση της διαδικασίας διαπραγματεύσεων είναι ένα θετικό σήμα, συμφωνούμε απολύτως σε αυτό.

Τα θέματα επίλυσης στην Ουκρανία και εξομάλυνσης των σχέσεων Ρωσίας–ΗΠΑ είναι διαφορετικά μεταξύ τους.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Στρατηγού Κρίστοφερ Ντόναχιου, περί σχεδίου του ΝΑΤΟ να εξουδετερώσει τη ρωσική γραμμή άμυνας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ:

«Ακόμη μια εχθρική δήλωση από την Ευρώπη».

Το ΝΑΤΟ είναι ένα μέσο αντιπαράθεσης και ένα εχθρικό μπλοκ απέναντι στη χώρα μας.

Πρέπει να αναλύσουμε τον νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες για τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος Πούτιν αναμένεται να έχει διεθνή τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το βράδυ.

* με πληροφορίες από το Sputnik

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx