Μαντζουράνης: Η ΝΔ διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου για Βορίδη και Αυγενάκη
01/08/2025
Με μια αιχμηρή δήλωση, ο δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μαντζουράνης απάντησε στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας περί παραποίησης των λεγομένων του σχετικά με τους υπουργούς Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.
Όπως τονίζει, τα λεγόμενά του στην εκπομπή του MEGA διαστρεβλώθηκαν εσκεμμένα, σε μια προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει από την ουσία: την ανάγκη συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής, λόγω των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Μαντζουράνη:
«Μέσα στην απελπισία της από την κατακραυγή για τα χθεσινά έκτροπα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, η ΝΔ σήμερα παραποιεί τα λεχθέντα από εμένα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, για τον κ. Βορίδη και τον κ. Αυγενάκη.
Ευτυχώς υπάρχουν εικόνα και ήχος.
Σε σχολιασμό δήλωσης του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Λιάκου, με σαφήνεια δήλωσα ότι για Αυγενάκη και Βορίδη αλλά και οποιουδήποτε άλλου Υπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, οποιοσδήποτε Εισαγγελέας παύει κάθε έρευνα όταν πρόκειται για αδικήματα Υπουργού και στέλνει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή. Αυτό και έγινε.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία και αναφορές για τα υπουργικά πρόσωπα στη δικογραφία της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Για αυτό πρέπει να γίνει προανακριτική. Γιατί συλλογή, έρευνα και αξιολόγηση των πράξεων Βορίδη και Αυγενάκη μπορεί να γίνει μόνο από την καλούμενη “Προανακριτική Επιτροπή”, που η ΝΔ δεν θέλει να συγκροτηθεί με τις παράνομες μεθοδεύσεις της.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.»