Έξι συνολικά οι συλλήψεις για τον πνιγμό της 12χρρονης στη Ροδόπη

Έξι συνολικά οι συλλήψεις για τον πνιγμό της 12χρρονης στη Ροδόπη

Άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον πνιγμό του 12χρονου κοριτσιού την περασμένη Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή του Ίμερου Ροδόπης, τα τρία επειδή δεν παρείχαν βοήθεια και η αδελφή του θύματος, “για έκθεση προσώπου”. Δεν γνωρίζουμε την ηλικία της αδελφής του παιδιού.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, αναφέρεται ότι εκτός από τους γονείς που συνελήφθησαν χθες επειδή άφησαν το παιδί στη θάλασσα χωρίς να ξέρει κολύμπι, σήμερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη η αδελφή του παιδιού (για παράβαση του άρθρου περί έκθεσης προσώπου) καθώς και ένας 43χρονος εποχικός χειριστής ταχύπλοου, ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος και μία 27χρονη εποχική ναυαγοσώστρια. Οι τρεις τελευταίοι διώκονται για παράλειψη προσφοράς βοήθειας.

Θυμίζουμε ότι, από χθες είχαν συλληφθεί ο 48χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα της ανήλικης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δικάσιμο για έκθεση ανηλίκου.

Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε ότι το κορίτσι, που ήταν από το χωριό Σιδεράδες του Δήμου Κομοτηνής,  πνίγηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι φορούσε μπρατσάκια και κρατούσε σωσίβιο, και έπαιζε στα ρηχά. Είναι άγνωστο σε εμάς ποιος αντιλήφθηκε και πότε ακριβώς ότι τα κύματα είχαν παρασύρει το παιδί, ποιος το συνόδευε και για ποιον ακριβώς λόγο διώκονται οι τρεις συλληφθέντες. Τεκμαίρεται ότι τους ζητήθηκε να παράσχουν άμεση βοήθεια και δεν το έκαναν ως όφειλαν, αλλά αυτό είναι τεκμαρτό συμπέρασμα και δεν έχουμε επισημη πληροφόρηση.

Tο ανήλικο κορίτσι είχε παρασυρθεί μακριά από την ακτή και συγγενικό του πρόσωπο είχε ειδοποιήσει τις λιμενικές αρχές. Ξεκίνησε η επιχείρηση ανεύρεσής του από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), με τη συμμετοχή δύο πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενός ελικοπτέρου και ιδιωτικών σκαφών. Το κορίτσι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μαρώνειας όπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έκαναν ΚΑΡΠΑ μέχρι τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Εκεί, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στην ζωή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx