Κι άλλα περιστατικά με θαλάσσιες ανεμώνες στα ρηχά

Κι άλλα περιστατικά με θαλάσσιες ανεμώνες στα ρηχά

Στο νοσοκομείο της Σύρου διακομίσθηκε παιδί που τσιμπήθηκε από θαλάσσια ανεμώνη, και πήρε εξιτήριο. Οι ανεμώνες δεν “ανθίζουν” σε αμμουδιές, αλλά σε πέτρες. Τα τσιμπήματά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακίνδυνα, όμως σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται ιατρικη φροντίδα ή και νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο της Σύρου, για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε ένα παιδί που πάτησε θαλάσσια ανεμώνη ενώ έμπαινε στη θάλασσα, στην παραλία Δελφίνι της Σύρου. Τσιμπήθηκε και ένας ενήλικας. Τόσο στον κόσμο που απολαμβάνει τις παραλίες της Σύρου όσο και στις αρχές, έχει προκληθεί ανησυχία με τη συχνότητα των περαστικών. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και στην Κρήτη και σε πολλές παραλίες φέτος.

Το τσίμπημα συνήθως δεν έχει επαρκή τοξίνη για να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και προκαλεί αίσθημα έντονου καυστικού πόνου, κοκκινίλες, ή εξανθήματα αλλά και πληγή. Μερικές φορές μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση, κάτι που απαιτεί ιατρική φροντίδα. Αν το πρόβλημα είναι περιορισμένο τοπικά και μικρό,  αρκεί συνήθως να βάλει κάποιος κορτιζονούχα αλοιφή στο σημείο επαφής και να πάρει αντιισταμινικό. Αλλά στα μικρά παιδιά και σε όσους έχουν ιστορικό αλλεργιών, ή σε όσους δεν υποχωρεί η ενόχληση ή όταν η επαφή ήταν εκτεταμένη σε μεγάλη επιφάνεια του δέρματος, θα πρέπει ο παθών να μεταφέρεται σε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx