“Αν γίνει διμερής, ας έρθει στη Μόσχα ο Ζελένσκι”, φέρεται να είπε στον Τραμπ ο Πούτιν – Αρνείται ο Ζελένσκι

Νέα επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν – Δολοφονήθηκε ο υπαρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, Γκούντκοφ
EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να πρότεινε, σε περίπτωση διμερούς με τον Ζελένσκι, η συνάντηση να γίνει στη Μόσχα. Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι “τρεις πηγές με γνώση του θέματος” είπαν ότι αυτό πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αρνήθηκε η συνάντηση αυτή να οργανωθεί στη Μόσχα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε αυτό τον υποστηρίζουν και οι “¨πρόθυμοι” λέγοντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «δεν είναι καλή ιδέα», όπως ανέφερε διπλωματική πηγή που φέρεται να γνωρίζει όσα συζητούνται.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ χθες ότι θα ήταν ανοικτός στην «ιδέα» απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον διπλωματικό σύμβουλο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε σήμερα πως κάθε συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πρέπει να προετοιμαστεί «πολύ προσεκτικά».

Η Ελβετία βιάστηκε να ανακοινώσει ότι θα παρείχε ασυλία στον Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν εκείνος επισκεπτόταν τη χώρα για διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία, παρά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx