Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για το Παλαιστινιακό

Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για το Παλαιστινιακό

Την προώθηση της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη «αύριο κατατίθεται στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ζητεί να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να επικαιροποιηθεί και να επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο του από 22.12.2015 ομόφωνου Ψηφίσματος (Ειδικής Απόφασης) της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα και για την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την άμεση έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών».

Oι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι την πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών, στις 31 Ιουλίου, όταν είχε σχετικά δηλώσει: «Αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή να επιβεβαιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, το ψήφισμα του 2015. Καθαρά λόγια, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Και αμέσως μετά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, όπως λένε και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τη μόνη δίκαιη, τη μόνη βιώσιμη λύση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή. Είναι ο μόνος τρόπος η χώρα μας να φύγει από ένα κάδρο απαξίωσης, που μπήκε με ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει έτσι ότι και στο θέμα αυτό κινείται αυτόνομα. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου για κοινή δράση των κομμάτων της “προοδευτικής αντιπολίτευσης”. Ενώ όμως ανταποκρίθηκαν, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε την επικοινωνία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx