ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατς προς Χαμάς μετά το χτύπημα στο Κατάρ: “Συνθηκολογείστε αλλιώς θα ισοπεδώσουμε τη Γάζα”

Κατς προς Χαμάς μετά το χτύπημα στο Κατάρ: “Συνθηκολογείστε αλλιώς θα ισοπεδώσουμε τη Γάζα”
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυανς Ίσραελ Κάτς (Α)/ EPA/ABIR SULTAN

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ υπερασπίζεται το πυραυλικό πλήγμα του Τελ Αβίβ κατά στελεχών της Χαμάς στο έδαφος του Κατάρ, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στην ομάδα να βρει ασφαλές καταφύγιο πουθενά.

«Το δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ είναι σαφές – το μακρινό του χέρι θα δράσει ενάντια στους εχθρούς του παντού», είπε συγκεκριμένα σύμφωνα με τους Times of Israel. «Δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτούν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει επίσης την απαίτησή του να συμφωνήσει η Χαμάς με τους όρους του Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των ομήρων και του αφοπλισμού της ισλαμιστικής παλαιστινιακής ομάδας. Διαφορετικά «θα εξαλειφθούν και η Γάζα θα καταστραφεί», απειλεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Τρίτη, 9/9) Κατς και Νετανιάχου υπερασπίστηκαν το χτύπημα στο Κατάρ. Οι δύο ηγέτες ισχυρίστηκαν πως εντόπισαν «μια επιχειρησιακή ευκαιρία» το μεσημέρι της Δευτέρας και έδωσαν το «πράσινο φως» στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και στην υπηρεσία Shin Bet.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας θεώρησαν ότι η επιχείρηση ήταν πλήρως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι αυτή η ηγεσία της Χαμάς ήταν η ίδια που ξεκίνησε και οργάνωσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», αναφέρουν ο Νετανιάχου και ο Κατς.

«Και έκτοτε συνεχίζει να πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και των πολιτών του, αναλαμβάνοντας ακόμη την ευθύνη για τη δολοφονία των πολιτών μας στην χθεσινή επίθεση στην Ιερουσαλήμ», καταλήγουν στην ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx