ΓΝΩΜΗ

Πως η Τουρκία εδραιώνει την επιρροή της στο Κόσοβο

Πως η Τουρκία εδραιώνει την επιρροή της στο Κόσοβο

Δεν είναι μόνον τα κατεχόμενα εδάφη υπό της Τουρκίας, που εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα. Είναι και το Κοσσυφοπέδιο: Χιλιάδες Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη “Καμικάζι” αποστέλλονται στην Πριστίνα, πρωτεύουσα του Αλβανόφωνου κρατιδίου του “Κοσόβου”, παρά τις διαμαρτυρίες του Σέρβου προέδρου, Αλεξ. Βούτσιτς.

Ο “πρωθυπουργός” του Κοσόβου, Κούρτι, και η Αλβανική κυβέρνηση Ράμα, συνεχίζουν την πολιτική εθνοκάθαρσης του Κοσσυφοπεδίου, γενέθλιας χώρας του Σερβικού έθνους, με διώξεις και οικονομική εξόντωση των αυτοχθόνων που προ της αποσχιστικής συμφωνίας των Βρυξελλών του 2008 αριθμούσαν 150.000 και τώρα έχουν απομείνει μόνο 19.000 Σέρβοι. Δεν υπάρχει Κοσοβαρικό έθνος, όπως και Τουρκοκυπριακό. Πίσω από την νέα εθνοκάθαρση στην Ευρώπη είναι ο συνήθης δράστης, η Τουρκία, με την υποστήριξη της Γερμανίας και, ώ του αίσχους, της Ελλάδας.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, της γνωστής οικογενείας Μητσοτάκη, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ευρώπης, που πρότεινε στις 24 Μαρτίου 2024 την ένταξη της εγκάθετης κυβέρνησης του Κοσόβου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ως πρώτο βήμα για την αναγνώριση της “ανεξαρτησίας” του νόθου καθεστώτος του Κοσόβου και την μετέπειτα ένταξη του στην Ευρωπαϊκή “διαίρεση”.

Η μοιραία αυτή πολιτικός, που υπεστήριξε το ανθελληνικό “σχέδιο Ανάν” το 2004 για την Κύπρο και την εγκατάσταση βαλλιστικών πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, που επέφερε προσωπικώς την μήνιν του Ρώσου προέδρου Πούτιν, αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η ισλαμοποίηση της Ευρώπης, με τις βέβηλες σκέψεις του νεοσουλτάνου της Αγκύρας: Πρώτα με τα “δύο κράτη” στην Κύπρο, με διεθνή αναγνώριση των Κατεχόμενών της εδαφών, μετά την ύψωση της αιματώδους ημισελήνου επί του ημίσεως Αιγαίου πελάγους επί 20 ώρες και ακολούθως την αξίωση αυτονόμησης της δυτικής Θράκης, με επίκεντρο το Τουρκικό “προξενείο” της Κομοτηνής, που εξακολουθεί να πρακτορεύει τις συνεχείς εκκλήσεις του Χακάν Φιντάν για “Τουρκική περιοχή”, ως πασά της “Υψηλής πύλης” των Οθωμανών.

Όμως, η Συνθήκη της Λωζάνης (ΣτΛ), του 1923, αναφέρει μόνον τους Μωαμεθανούς της δυτικής Θράκης κι όχι Τούρκους (*), ενώ οι συμφωνίες των ετών 2013 και ’15 δεν επιτρέπουν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τα ιστορικά δικαιώματα της Σερβίας. Λησμονεί, επίσης, η πολυπράγμων, πρώην ΥΠΕΞ, ότι ο Κροάτης ηγέτης της κομμουνιστικής πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας εγκατέστησε τους Αλβανούς στα εδάφη της Σερβίας για να αποδυναμώσει το ισχυρό Σερβικό έθνος. Πώς λοιπόν να μην απορούν οι φίλοι μας ότι ως κυβέρνηση της Ελλάδας, το κόμμα του 22% των δημοσκοπήσεων, δεν “βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια”; Δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό καλώδιο με την Κύπρο…

(*) Άρθρο 2 εδ.β΄ της προσαρτημένης Σύμβασης στην ΣτΛ, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δ. Θράκης και οι ΄Ελληνες της Κων/λεως εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής των πληθυσμών και έλαβαν αντιστοίχως την Ελληνική και Τουρκική υπηκοότητα.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η Τουρκία παραιτήθηκε πάσης κυριαρχίας επί της Κύπρου, προσαρτηθείσης στην Βρετανική αυτοκρατορία και οι Τουρκοκύπριοι απέβαλαν την Τουρκική ιθαγένεια, γενόμενοι Βρετανοί υπήκοοι, σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 21 της ΣτΛ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx