Κουκουλοφόροι χτύπησαν εκδότη του Βόλου

Σύλληψη 25χρονου στην Αττική για πορνογραφία ανηλίκων
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πολιτικά αίτια αποδίδει την εναντίον του επίθεση από κουκουλοφόρους εκδότης εφημερίδας της Μαγνησίας.

Η επίθεση έγινε χθες το βράδυ έξω από το σπιτι του, μόλις στάθμευσε το όχημά του. Ο εκδότης κατήγγειλε την ενέργεια στην αστυνομία, αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί. Ο ίδιος πήγε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξετάσεις, καθώς τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι.

«Είχαν πρόθεση να στείλουν ένα μήνυμα και να με τρομοκρατήσουν, να με τραμπουκίσουν και να με εκφοβίσουν, κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιου είδους ενέργειες. Από την διαδρομή μου και από την πρώτη μου επαφή με τη δημοσιογραφία είχα βάλει στόχο να γράφω χωρίς να φοβάμαι», δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδης Καρεκλίδης.

Ο ίδιος είπε: «Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε υποστεί μία άνευ προηγουμένου δίωξη σε πολλαπλά επίπεδα, οικονομική εξόντωση μέσω του αποκλεισμού της εφημερίδας “Μαγνησία” από τις δημοσιεύσεις που δικαιούμασταν νόμιμα, μέσω της δυσφήμισης που υποστήκαμε με πάρα πολλούς τρόπους, μέσω του εκφοβισμού πελατών μας προκειμένου να μην διαφημίζονται στα δικά μας μέσα, μέσω πολλών άλλων παρασκηνιακών ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, προσπάθησαν να μας εξοντώσουν με κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς να το πετύχουν.

»Πλέον έχουν περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, θεωρούν ότι με τη βία θα μας καταβάλλουν προκειμένου να μην αποκαλύπτουμε ζητήματα που ενοχλούν και εκθέτουν ακόμη και σε ποινικές ευθύνες πρόσωπα που ασκούν εξουσία. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από δημόσια πρόσωπα, τα οποία υποκίνησαν βία σε βάρος μου και σε βάρος και άλλων συναδέλφων και νομίζω ότι σε αυτή τη συγκυρία και η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, γιατί στην περίπτωση μιας απειλής που δέχτηκα δημόσια από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, που καλούσε τους πολίτες να προπηλακίσουν εμένα και την Κατερίνα Τασοπούλου, η μήνυση που υποβλήθηκε και η δικογραφία χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και να ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάτι το οποίο ήταν δημόσιο, προφανές και ξεκάθαρο και δεν χρειαζόταν καμία περαιτέρω τεκμηρίωση για αυτού του είδους τα αδικήματα.»

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

“Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους την προσήλωση στο λειτούργημά τους. Γίνονται στόχος τραμπουκισμών και εξοντωτικών αγωγών” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή την επίθεση στον Αρχιμήδη Καρεκλίδη.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο εκδότης και δημοσιογράφος, Δημήτρης Αρχιμήδης Καρεκλίδης, έξω από το σπίτι του στον Βόλο. Ήταν επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του κράτος δικαίου στη χώρα. Η ελευθερία της ενημέρωσης είναι απαράβατο δικαίωμα στη δημοκρατία και οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φιμώνονται. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για αυτήν την άνανδρη επίθεση” αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

Την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη και τραμπούκικη επίθεση από κουκουλοφόρους στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδη Καρεκλίδη, στήνοντας ενέδρα έξω από το σπίτι το, χτυπώντας τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Θα πρέπει άμεσα να γίνει πλήρης διερεύνηση της επίθεσης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx