Μητσοτάκης στο Yπουργικό: Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων στα Τρίκαλα
26/01/2026
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Με αναφορά στην τραγωδία στα Τρίκαλα από την έκρηξη και τη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα ξεκίνησε η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων» για να προσθέσει ότι «η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες».
Μιλώντας, παράλληλα, για τις διεθνείς εξελίξεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε ταραγμένους καιρούς δεν αρκεί μόνον η ισχύς των αξιών μας. Χρειάζεται και η αξία της ισχύος μας».
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τόνισε ότι «είναι κρίσιμη η ενδυνάμωση της πατρίδας σε άμυνα, διπλωματία, οικονομία και κοινωνία». Όπως υπογράμμισε, δε, «σε αχαρτογράφητα νερά η πολιτική σταθερότητα είναι εθνική αναγκαιότητα».





