Ποιος θα βάλει τέλος στο διασυρμό της Ευρώπης…
02/02/2026
Είναι προφανές, πως η παρακμή και υποχώρηση της Αμερικανικής μονοκρατορίας που επιβλήθηκε μεταπολεμικά, σε έναν ήδη πολυπολικό Κόσμο, την οδηγεί σε μεθόδους και πρακτικές βγαλμένες απ’ τις πλέον σκοτεινές συνθήκες της Δυτικής Αποικιοκρατίας. Για την επιβολή και διατήρησή της, χρειάσθηκαν πολλές δεκάδες ανατροπές κυβερνήσεων με πραξικοπήματα κάθε μορφής, εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων, πόλεμοι απ’ τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή με πάνω από 900 στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο, χωροφύλακες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού καταλήστευσης χωρών.
Η επιδίωξη νομιμοποίησης απ’ την Κοινή Γνώμη των Δυτικών Χωρών, όλων αυτών των τυχοδιωκτισμών, ανατέθηκε αποκλειστικά στα κύρια ΜΜΕ και τις υποτελείς Κυβερνήσεις των Χωρών αυτών. Σήμερα με ένα Δημόσιο Χρέος 36 τρις που το Δημόσιο Έλλειμμα το αυξάνει με 2 τρις το χρόνο, με ετήσιο Έλλειμμα στο Ισοζύγιο Εξωτερικών Συναλλαγών πάνω από ένα τρις, που σημαίνει απλά πως οι ΗΠΑ ζουν πάνω απ’ τις παραγωγικές τους δυνατότητες, καταναλώνουν περισσότερο απ’ όσο παράγουν. Όλα αυτά, αποτέλεσμα της παραπάνω συμπεριφοράς και παρουσίας της στον Κόσμο.
Τα γιγαντιαία αυτά προβλήματα, θα λυθούν σε βάρος των άλλων χωρών, δεν αντιμετωπίζονται όπως συνιστούν τα βασικά εγχειρίδια της Οικονομικής Επιστήμης και όπως θα τα αντιμετώπιζε κάθε Χώρα. Αφήνονται μάλλον στην τύχη τους και θα αντιμετωπισθούν με πρακτικές στοχοποίησης χωρών, απροκάλυπτων απειλών και εκβιασμών χωρίς αφορμή, με άσκηση βίας ακόμη και ακραίων συμπεριφορών Γκαγκστερισμού.
Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι κάθε χώρας, η γεωγραφική της θέση, στοχοποιούνται, χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ και την ανάκτηση της χαμένης μονοκρατορίας τους, για αυτό θα πρέπει να ληστευθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Tα διπλά αυτά ελλείμματα, αντιμετωπίστηκαν με τον αφελή και μάταιο πόλεμο Δασμών εναντίον όλων των Χωρών. Δευτερογενείς τιμωρητικοί δασμοί ακόμη και για όσους συνεργάζονται με τιμωρημένες Χώρες.
Όποια Χώρα, σε όποια κατηγορία προϊόντων έχει εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, αυτό δεν οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα, αλλά στην αδικία και εκμετάλλευση σε βάρος των ΗΠΑ. Η εφαρμογή της παιδαριώδους αυτής αντίληψης, με τη γνωστή πολεμική της ρητορική, ένα χρόνο μετά, κανένα απ’ τα παραπάνω ελλείμματα δεν διόρθωσε ενώ προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στην Παγκόσμια Οικονομία αλλά και στις ΗΠΑ. Όμως οι καθημερινές επικοινωνιακές ανάγκες για την εικόνα του πανίσχυρου, αλαζωνικού και εγωπαθούς παγκόσμιου Σερίφη, απαιτούν και στρατιωτικές απειλές εκφοβισμού καθώς και στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο κόσμος έχει αλλάξει
Δεν είναι τυχαίο, πως οι μεγαλύτερες Στρατιωτικές Δαπάνες στον Πλανήτη, 950 δις, εκτοξεύονται στον νέο Προϋπολογισμό του επανομαζόμενου πλέον Υπουργείου Πολέμου στα 1,5 τρις. Ξαφνικά, χωρίς καμία αφορμή, Χώρες απειλούνται με στρατιωτική επέμβαση. Κανείς δεν μπορεί να ζει ήσυχος με τον ψυχισμό της μεγαλομανίας του Αμερικανού Προέδρου που λαμβάνει ανεξέλεγκτες αποφάσεις, χωρίς την έγκριση και νομιμοποίηση κανενός. Ούτε του Κογκρέσου, ούτε Διεθνών Οργανισμών που τους καταργεί, ούτε Συμμάχων-υποτελών. Δεν χρειάζονται τα γνωστά αφηγήματα-προσχήματα που συνόδευαν όλους τους Αμερικανικούς τυχωδιωκτισμούς στο παρελθόν, ώστε τα ΜΜΕ της Δυτικής προπαγάνδας, να επιτελέσουν το ρόλο τους προς τους ηθελημένα αφελείς καταναλωτές της.
Απορούν και αυτοί πλέον, που πάει η Ενωμένη Δύση, η πάντα σωστή μεριά της Ιστορίας. Χωρίς νομιμοποίηση και πολιτικό κύρος, καμία διοίκηση και εξουσία δεν έχει μέλλον. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατα διατυπωμένη “Εθνική Στρατηγική των ΗΠΑ”, με το σύνθημα ‘Ειρήνη μέσω Ισχύος’, με κύριο σκοπό την ανάκτηση και διατήρηση της Παγκόσμιας Κυριαρχίας, με όλον τον Κόσμο πεδίο δικό τους, με δικαίωμα επέμβασης χωρίς προσχήματα. Ο σκοπός αυτός, ίδιος με της προηγούμενης Κυβέρνηση των Δημοκρατικών, κάνει τις ΗΠΑ εξαιρετικά επικίνδυνες για τον Κόσμο.
Όμως στο νέο παγκόσμιο πολυπολικό περιβάλλον, η στάση των περισσότερων χωρών δεν είναι πλέον ίδια με το παρελθόν, απέναντι στις ίδιες επιδιώξεις των Αμερικανικών Κυβερνήσεων. Η γιγαντιαία προσπάθεια Αμερικανικής έμπνευσης και καθοδήγησης της ενωμένης Δυτικής Αποικιοκρατίας, για υποταγή, οικονομική συντριβή, Κυβερνητική ανατροπή στη Ρωσία κατέληξε σε απόλυτο φιάσκο, με τον χαμένο πόλεμο και τα 20 αυτοκτονικά τους πακέτα κυρώσεων. Είναι η πέμπτη φορά στη νεότερη Ιστορία που Δυτικές Χώρες επιδιώκουν να ληστέψουν τη Ρωσία όπου σήμερα αποτελεί μια κύρια δύναμη ακύρωσης της Αμερικανικής μονοκρατορίας.
Μετά τις απειλές στις Ναυτιλιακές μεταφορές και το Θαλάσσιο Εμπόριο, όπου με εργαλείο τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις φθάσαμε στην πειρατεία πλοίων, νέες εναλλακτικές διαδρομές και τρόποι μεταφοράς ενεργειακών πόρων και άλλων προϊόντων δημιουργούνται. Σε φιάσκο κατέληξε και ο πόλεμος Δασμών εναντίον της Κίνας, η οποία μετά τον σχετικό αναπροσανατολισμό του εξωτερικού της εμπορίου, έχει μεγαλύτερο Εμπορικό πλεόνασμα υπερκαλύπτοντας την όποια μείωση εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Οι τιμωρητικές απειλές κατά των Χωρών των BRICS που απομακρύνονται στις εξωτερικές συναλλαγές τους απ’ το δολάριο, ένα βασικό εργαλείο της Αμερικανικής ηγεμονίας, δεν απέδωσαν. Σήμερα σε λιγότερο απ’ το 60% του Διεθνούς εμπορίου, περιλαμβανομένων και Αραβικών πετρελαιοπαραγωγών Χωρών χρησιμοποιείται το δολάριο. Η ύπαρξη πλέον του μεγάλου Oικονομικού Συνασπισμού Αμοιβαίας Συνεργασίας των BRICS με το τεράστιο οικονομικό του μέγεθος και δυναμική, δημιούργησε νέα δεδομένα και δυνατότητες ανάπτυξης και απεξάρτησης, αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων κάθε Χώρας για τον εαυτόν της.
Οι πρόσφατες συνεχείς απειλές εκφοβισμού Χωρών της Λατινικής και του Καναδά, προκειμένου να λειτουργούν σαν υποτελείς του μοναδικού Σερίφη στο Δυτικό Ημισφαίριο, σύμφωνα με το παντελώς ανεφάρμοστο πλέον Δόγμα Μονρόε, έπεσαν όλες στο κενό. Οι χώρες της Λατινικής δεν είναι πλέον οι μπανανίες με τις διορισμένες μαριονέτες των ΗΠΑ μετά από πραξικοπήματα, εμπορικά εμπάργκο φτωχοποίησης και πρόκλησης ανθρωπιστικής κρίσης, διευκόλυνσης της ανατροπής Κυβερνήσεων.
Έχουν στραφεί για οικονομική συνεργασία και στήριξη στις μεγάλες Δυνάμεις, Κίνα, Ρωσία, Χώρες των BRICS και σε μεταξύ τους συνεργασίες. Είναι τεράστιες οι Κινεζικές επενδύσεις στην περιοχή. Μόνον στη Βενεζουέλα ξεπερνούν τα 60 δις, ενώ πριν λίγες μέρες είχαμε την τεράστια Εμπορική Συμφωνία Κίνας-Καναδά, που η αναγγελία της έφερε…ψυχολογική απογοήτευση στον Πρόεδρο.
Αν οι Σπαρτιάτες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τους Μήλιους, σήμερα, Ρωσία, Κίνα και άλλες χώρες, μπορούν να βοηθήσουν όρθιους Ηγέτες και Χώρες να αποφύγουν την υποταγή και τη ληστεία τους. Η ίδια απάντηση θάρρους και αξιοπρέπειας δόθηκε απ’ όλους, ακόμη και απ’ την πλέον φτωχοποιημένη Κούβα λόγω οικονομικού πολέμου δεκαετιών και όχι μόνον, ενώ η Ιστορική Ομιλία του Πρωθυπουργού του Καναδά πριν λίγες μέρες στο Νταβός, έδειξε με σαφήνεια το δρόμο. Στον ίδιο δρόμο απαλλαγής απ’ την αποικιοκρατία, έχουν προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό οι περισσότερες Χώρες της Αφρικής, ενώ υποτελείς υπηρέτες αναστήλωσης της Αμερικανικής μονοκρατορίας, συναντά κανείς πλέον μόνον στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Κυβερνήσεις.
Πως θα αντισταθεί η Ευρώπη στις ΗΠΑ;
Μόνον το τελευταίο εξάμηνο, είχαμε τουλάχιστον πέντε καταστροφικές αποφάσεις όπως: Η αποικιοκρατική Εμπορική Συμφωνία Τραμπ-Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απαγόρευση με Κανονισμό του φθηνού και αξιόπιστου Ρωσικού φυσικού αερίου, για να πωληθεί το πανάκριβο Αμερικανικό LNG, το φιάσκο της ληστείας των Ρωσικών δεσμευμένων Κεφαλαίων που υποκαταστάθηκε με νέο δάνειο 90 δισ. για τη συνέχιση του πολέμου, η υποχρεωτική συνεισφορά κάθε χώρας για αγορά Αμερικανικών όπλων που θα δοθούν στην Ουκρανία, η καταστροφική για τον Ευρωπαϊκό Αγροτικό Τομέα Συμφωνία με τη Mercosur.
Αντιμετωπίζοντας οι ΗΠΑ την Ευρώπη σαν αποικία, ευτελίζοντας τις ηγεσίες της χωρίς κανένα δισταγμό, σε άλλες εποχές και συνθήκες θα είχε προκαλέσει κύμα αντιαμερικανισμού ίσως και μποϋκοτάζ Αμερικανικών προϊόντων και κουλτούρας. Με ευτελισμένες ηγεσίες, χωρίς πλέον πολιτική αποδοχή και νομιμοποίηση, ο ευτελισμός των ευτελισμένων, μπορεί να είναι και αρεστός απ’ όπου και αν προέρχεται. Η απαλλαγή μας απ’ τους Αμερικανόδουλους τηλεοπτικούς φελλούς και όλες τις παραλλαγές τους, είναι εξαιρετικά επιτακτική και πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Είναι η πρώτη βασική προϋπόθεση για την επιβίωση και το μέλλον της Χώρας και της Ευρώπης. Ναι, τότε μπορούμε να αντισταθούμε, το χρωστάμε στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Χώρας μας και της Ευρώπης.





