Ποινική δίωξη για απείθεια στον «Φραπέ»

Ποινική δίωξη για απείθεια στον «Φραπέ»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη για απείθεια σε βάρος του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού και με το προσωνύμιο «Φραπές», επειδή στην πρώτη κλήση του να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε απλώς υπόμνημα.

Η δίκη του προσδιορίστηκε για τις 30 Μαρτίου 2026. Στο υπόμνημα εκείνο ο κ. Ξυλούρης επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, χωρίς να δώσει εξηγήσεις επί των ερωτημάτων που του είχαν τεθεί, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της εξεταστικής επιτροπής, με βουλευτές να αμφισβητούν ανοιχτά εάν η επίκληση του δικαιώματος σιωπής ήταν νόμιμη και δικαιολογημένη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο μάρτυρας είχε πράγματι το δικαίωμα να τηρήσει τη συγκεκριμένη στάση ή αν, αντιθέτως, στοιχειοθετείται το αδίκημα της απείθειας, αποφασίστηκε μετά από σχετική συζήτηση η άμεση παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται, ότι ο Γιώργος Ξυλούρης ελέγχεται και στο πλαίσιο άλλης προκαταρκτικής εξέτασης για ψευδή κατάθεση. Η έρευνα αυτή διατάχθηκε έπειτα από τη δεύτερη εμφάνισή του στην εξεταστική επιτροπή, όταν αρνήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων που του απηύθυναν οι βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις και εκτιμήθηκε ως παρεμπόδιση της διαδικασίας.

Πηγή: dikastiko.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx