Μητσοτάκης: Μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ – Συνάντηση με Τασούλα
11/03/2026
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα super market με ορίζοντα τριμήνου, αποκάλυψε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρωθυπουργός έδωσε την παραπάνω είδηση, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας», ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «η κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνηση για περαιτέρω επιπτώσεις της κρίσης».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (11/03) έγινε γνωστό πως το μεσημέρι (14:00 μ.μ.) αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.
Αναλυτικότερα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο. Οι δηλώσεις θα γίνουν στο ισόγειο του Μεγάρου Μποδοσάκη (Σουρή 5 και Λεωφόρος Αμαλίας).





