Ιράν: Καταστρέψαμε το 80% των ραντάρ των βάσεων των ΗΠΑ
15/03/2026
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης υποστηρίζει ότι έχουν καταστραφεί οι περισσότερες κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις στις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή.
«Σύμφωνα με δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει περισσότερο από το 80% των στρατηγικών ραντάρ, βασικά και ζωτικά σημεία των αμερικανικών βάσεων», ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι σήμερα το πρωί επιτέθηκε στις βάσεις Al-Dafra των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Al-Udeiri και Ali al-Salem του Κουβέιτ, καθώς και στο Sheikh Isi του Μπαχρέιν. «Επλήγησαν πύργοι ελέγχου και αποθήκες με εξοπλισμό». Ανακοινώθηκαν επίσης πλήγματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Iran International, που φέρεται να έχει δεσμούς με το Ισραήλ.





