Η Γερμανία δεν θα υποστηρίξει στη Χάγη το Ισραήλ για τη Γάζα

Η Γερμανία δεν θα υποστηρίξει στη Χάγη το Ισραήλ για τη Γάζα
EPA/HAITHAM IMAD

Η Γερμανία έχει απομακρυνθεί από την προηγούμενη δέσμευσή της να υποστηρίξει το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) στην υπόθεση γενοκτονίας στη Γάζα, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης σε σχέση με όταν η Νότια Αφρική ξεκίνησε τις διαδικασίες το 2023.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Βερολίνο δήλωσε ότι δεν θα παρέμβει υπέρ του Ισραήλ στη Χάγη, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2024 ότι θα το έκανε και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Νότιας Αφρικής ως αβάσιμους.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η απόφαση σχετίζεται με τις δικές της νομικές προκλήσεις στο ΔΠΔ, όπου η Γερμανία υπερασπίζεται ξεχωριστή υπόθεση που έχει καταθέσει η Νικαράγουα. Η υπόθεση κατηγορεί το Βερολίνο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για τη Γενοκτονία, μέσω της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx