Νότια Κορέα και Ιαπωνία θα επισκεφτεί ο ευρωβουλευτής Μανιάτης

Νότια Κορέα και Ιαπωνία θα επισκεφτεί ο ευρωβουλευτής Μανιάτης

Στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία μεταβαίνει ο Αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, υπεύθυνος για τις Εξωτερικές Σχέσεις, την Άμυνα, την Ενεργειακή Ασφάλεια και Διεθνή Συνεργασία καθ. Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο Επίσημης αποστολής της Επιτροπής Εξωτερικών (AFET) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αποστολή, που λαμβάνει χώρα από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο στην περιοχή, με επίκεντρο τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας για τις χώρες της Ασίας λόγω του πολέμου στο Ιράν, την ασφάλεια στον Ινδο-Ειρηνικό, τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών ισχύος στην Ασία. Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις δύο χώρες της Άπω Ανατολής στους τομείς της ασφάλειας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της ψηφιακής οικονομίας και της ανθεκτικότητας των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σεούλ, ο Γ. Μανιάτης θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, μεταξύ άλλων με τους Υπουργούς Άμυνας και Ενοποίησης, τον Υφυπουργό Εξωτερικών και μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Εθνοσυνέλευσης.

Στο Τόκιο όπου η αποστολή θα βρίσκεται για μόλις μία ημέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, μέλη της Ιαπωνικής Βουλής καθώς και με κορυφαίους αναλυτές διεθνών σχέσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx