Τσίπρας: Να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ πρωθυπουργού και πολιτικού απατεώνα

Τσίπρας: Να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ πρωθυπουργού και πολιτικού απατεώνα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την δήλωση του για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υπουργού κάνει με ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του στις οποίες διαφωνούσε με το ασυμβίβαστο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πριν λίγους μήνες ο κύριος Μητσοτάκης δήλωνε πόσο διαφωνεί με το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού. Σήμερα, εμφανώς στριμωγμένος από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, άλλαξε γνώμη. Για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Ίσως το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα».

Στην ανάρτηση του παραθέτει απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ στην οποία δήλωνε: «Δεν υπάρχει κανένα κοινοβουλευτικό σύστημα που να έχει ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού. Αυτά τα συστήματα παραπέμπουν σε προεδρικά συστήματα. Και επειδή ο πυρήνας του πολιτεύματος μας δεν μπορεί να αλλάξει διαφωνώ με το ασυμβίβαστο. Αλλά θέλω να θυμίσω ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός μπορεί να αξιοποιήσει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Εγώ κατηγορήθηκα σφόδρα για το ότι έφερα στην κυβέρνηση τεχνοκράτες. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Και νομίζω ότι σήμερα έχουμε μπορέσει να δώσουμε την δυνατότητα σε μία νέα γενιά πολιτικών που μπορεί να μην άνηκαν στον παραδοσιακό πυρήνα της ΝΔ να εισέλθουν στην πολιτική ως εξωκοινοβουλευτικοί και στην συνέχεια να πολιτευτούν και να εκλεγούν. Και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα. Άρα διαφωνώ με το ασυμβίβαστο».

Στην απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου αφού κάνει μία συνολική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι τότε «ο πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση για το πλήρες ασυμβίβαστο, δηλαδή άλλου τύπου ασυμβίβαστο από αυτό που έθεσε σήμερα ως πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx