Ζελένσκι: Χαιρετίζει το ξεμπλοκάρισμα δανείου 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ

Ζελένσκι: Χαιρετίζει το ξεμπλοκάρισμα δανείου 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Το ξεμπλοκάρισμα δανείου ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στο Κίεβο χαιρέτισε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή στέλνει «το σωστό μήνυμα υπό τις παρούσες συνθήκες».

«Η συμφωνία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδέσμευση ενός πακέτου βοήθειας ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία σε διάστημα δύο ετών, καθώς και ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας (…), τώρα τίθενται σε ισχύ», δήλωσε ο Ζελένσκι με ανάρτηση στο Χ.

Ο ίδιος είπε ότι τα κίνητρα για τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία «μπορούν να προκύψουν μόνο όταν επαρκούν τόσο η υποστήριξη προς την Ουκρανία όσο και η πίεση στη Ρωσία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx