ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας για υποκλοπές: “Η δημοκρατία δεν αρχειοθετείται – Οι δικογραφίες ανασύρονται από το αρχείο”
27/04/2026
Με χωριστές ανακοινώσεις επικρίνουν την απόφαση για τη δικογραφία των υοκλοπών Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην πρωθυπουργό να υπαινίσσεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ανασύρει από το αρχείο τη συγκεκριμένη δικογραφία.
«Η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας εκπλήσσει με την ταχύτητά της, ιδιαίτερα όταν επίκειται η αποκάλυψη ενός παρα-κρατικού μηχανισμού που παραβίασε βάναυσα το Κράτος Δικαίου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών.
«Ας έχουν ωστόσο γνώση οι ενδιαφερόμενοι: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο», σημειώνει.
Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα αναφέρονται τα εξής: «Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά και την ελληνική Δημοκρατία. Με δεύτερη επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου κουκουλώνεται ξανά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η νέα απόφαση, αυτή την φορά του εισαγγελέα του ΑΠ Κ. Τζαβέλα, έρχεται χωρίς έρευνα και χωρίς στοιχεία να ακυρώσει και κυριολεκτικά να “μπαζώσει” την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία ήταν πολλαπλώς τεκμηριωμένη. Σταματά την έρευνα για κακουργήματα που αφορούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας, όπως το αδίκημα της κατασκοπείας και της παραβίασης της συνταγματικής αρχής για την προστασία των συνομιλιών. Και κυριολεκτικά απαγορεύει την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή της δικαιοσύνης. Σήμερα λύθηκε και άλλη μια απορία: αυτός ήταν ο λόγος που δεν κινήθηκαν νομικά για να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα τους πολλοί κορυφαίοι υπουργοί παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ και το Predator, και μάλιστα -κατά τύχη- εναλλάξ. Ας γνωρίζουν όμως όλοι ότι το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη δεν αρχειοθετούνται».





