Ελβετία: Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τέσσερις οι τραυματίες
28/05/2026
Συναγερμός σήμανε σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ελβετίας, μετά από επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει κινητοποιηθεί η τοπική αστυνομία, καθώς από την εν λόγω επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Το κίνητρο της επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βίντερτουρ δεν έχει γίνει γνωστό.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», δίχως ο ισχυρισμός να έχει επιβεβαιωθεί. Η αστυνομία της Ζυρίχης σημείωσε ότι συνελήφθη ένας 31χρονος Ελβετός, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε πολίτες στον σταθμό.
Μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού την ώρα της επίθεσης. Βίντεο από ελβετικά Μέσα δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει έξω από τον σταθμό κρατώντας μαχαίρι. «Όλοι ούρλιαζαν και έτρεχαν μακριά», ανέφερε μάρτυρας. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε «έναν άνδρα με επίδεσμο στον λαιμό».
Ένας φοιτητής δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να φωνάζει «πέντε ή έξι φορές πολύ έντονα και φορτισμένα “Αλλάχου Άκμπαρ”». «Είδα μια ομάδα νηπιαγωγείου και περαστικούς να τρέχουν για να σωθούν. Πέρασαν απέναντι στον δρόμο και μετά επικράτησε σιωπή», περιέγραψε.
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, αποκλείωντας περιοχή γύρω από τον σταθμό, με μάρτυρες να κάνουν λόγο για ζώνη ασφαλείας 100 μέτρων. Παράλληλα, έκλεισαν είσοδοι του σταθμού. Στο σημείο έσπευσαν επίσης ασθενοφόρo.





