Ευρωπαίοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα – Συνάντηση με τον Χακάν Φιντάν

Ευρωπαίοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα – Συνάντηση με τον Χακάν Φιντάν
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Η Κάγια Κάλας θα συναντηθεί με τον Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (EEAS), η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Κάγια Κάλας, η Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Μάρτα Κος και ο Επίτροπος Εσωτερικών και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Τουρκία στις 29–30 Ιουνίου. Κατά την επίσκεψη, η Κάλας, η Κος και ο Μπρούνερ θα συναντηθούν με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα στις 7–8 Ιουλίου και ότι:
«Η επίσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για επανεξέταση των σχέσεων ΕΕ–Τουρκίας, για συζήτηση κοινών προκλήσεων σε ένα ολοένα και πιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και για αναζήτηση νέων τρόπων συνεργασίας, στο πλαίσιο ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα και σύμμαχος του ΝΑΤΟ.»

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη της Κάγια Κάλας στην Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx