Δίωξη για πέντε κακουργήματα στον Καμπούρη
07/10/2026
Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα στον Φίλιππο Καμπούρη τη σύζυγό του και σε άλλους έξι για την απάτη με τον ΕΦΚΑ. Ολοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία
Η δίωξη που ασκήθηκε (πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα) αφορά σε όσες πράξεις αναφέρονται στη δικογραφία κατά του πρώην παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών και νυν προέδρου του κόμματος ΛΑΟΣ -είχε εκλεγεί πρόεδρος το 2023-, της από το 2012 συζύγου του -που δεν συνδέεται με το ΛΑΟΣ και η οποία είχε κατάστημα ρούχων στον Κορυδαλλό-, κατά δύο λογιστών, δυο καταστηματαρχών, δύο Ελλήνων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα πο χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνθρωποι (“επικεφαλής” διαφόρων από τις 25 εταιρείες που φέρεται να ειχε συστήσει ο Καμπούρης), μία Βουλγάρα που έπαιζε τον ίδιο ρόλο (αναζητείται) και ένας Ρουμάνος επίσης στον ίδιο ρόλο, του αχυρανθρώπου (αναζητείται κι αυτός).
Ο μόνος συνδετικός κρίκος της υπόθεσης με το κόμμα είναι ότι οι Αρχές εξετάζουν αν κάποιες από τις εικονικές εταιρείες του κυκλώματος εξέδιδαν τιμολόγια προς τον ΛΑΟΣ. Η ζημιά που φέρεται να έχει προκληθεί στον e-ΕΦΚΑ υπολογίζεται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνψσης ([που είχ ευποιστεί εγκεφαλικό το 2020)
Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον εμπλεκομένων. Ο εισαγγελέας αφού έλαβε τα στοιχεία της δικογραφίας άσκησε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα.
*διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
*ένταξη και συγκρότηση σε εγκληματική οργάνωση
*απάτη σε βάρος νομικού προσώπου ύψους άνω των 120 .000 ευρώ, κατ΄εξακολούθηση και κατά συναυτουργία
*συνέργεια σε απάτη σε βάρος νομικού προσώπου ύψους άνω των 120.000 ευρώ
*νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση, κατ’ επάγγελμα
*μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών (πλημμέλημα)
Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τηλεπαρουσιαστής, φορώντας χειροπέδες στα χέρια του, εξερχόμενος συνοδεία αστυνομικών από την ΓΑΔΑ, φώναξε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί ότι είναι αθώος. Μάλιστα ο Φίλιππος Καμπούρης έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του.
Το κύκλωμα της απάτης φέρεται να δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια -από το 2021. Από την πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας εντοπίστηκαν τουλάχιστον 25 εταιρείες που είχαν ανοίξει οι φερόμενοι ως δράστες με αχυράνθρωπους. Όταν τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών συσσωρεύονταν, έκλειναν τις εταιρείες και εν συνεχεία άνοιγαν άλλες, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Αλλες από αυτές τις εταιρείες ήταν διαφημιστικές, άλλες ήταν νυχτερινά κέντρα ή εστιατόρια και άλλες καταστήματα ρούχων.
Ποιος είναι ο Φ. Καμπούρης
Ο Φίλιππος Καμπούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιουνίου 1981 και δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στη δημοσιογραφία και στα Μέσα Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, το 2005 βρέθηκε στο ALTER, συμμετέχοντας στην παρουσίαση του «TV Hello» μαζί με τη Στέλλα Καπεζάνου, την Τάνια Ιακωβίδου και τη Βάσια Λόη. Επρόκειτο για καθημερινό μεσημεριανό μαγκαζίνο με ειδήσεις από την κοσμική Αθήνα, αρκετά πιο κοντά στην τυπική lifestyle τηλεόραση της εποχής.
Η τηλεοπτική ταυτότητα με την οποία τελικά συνδέθηκε το όνομά του, διαμορφώθηκε κυρίως στο EXTRA 3. Εκεί παρουσίασε εκπομπές όπως το «Made in Greece» και το «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες», με ένα μείγμα lifestyle θεμάτων, καταγγελιών, εκκεντρικών καλεσμένων, τηλεφωνικών παρεμβάσεων και καβγάδων που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα, με τις εκπομπές του παρουσιαστή να έχουν δεχτεί πρόστιμα από το ΕΣΡ.





