Ποιοι πολύ γνωστοί ιστότοποι “αλλάζουν χέρια”
05/11/2026
Μεταβιβάζονται το tvxs.gr του Κούλογλου, και το protagon.gr μεταξύ άλλων, εν μέσω προεκλογικής επί της ουσίας περιόδου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιστότοπων typologies.gr και zournalistas.com μεταβιβάζονται γνωστοί πολιτικοί ιστότοποι. Το www.tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου πουλήθηκε στο εκπαιδευτικό site www.alphavita.gr, συμφερόντων του Χρήστου Κάτσικα, που κάλυπτε επί μακρόν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» και έχει εκλεγεί παλαιότερα αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Νέος διευθυντής στο tvxs.gr αναλαμβάνει ο Σπύρος Ραπανάκης, αποχωρώντας από το www.rosa.gr.
Επίσης μεταβιβάσθηκε το 51% του www.businessdaily.gr από τον Γιάννη Παπαδογιάννη στον Αντώνη Δελλατόλλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη μεταβίβαση του www.protagon.gr , από το οποίο αποχώρησε ο Χρήστος Μεμής. Ταυτόχρονα φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη η συμφωνία του Νίκου Χατζηνικολάου και του Γιώργου Πουλόπουλου (Όμιλος Bright) για το Real Group, η οποία κυοφορείται από τις αρχές του έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο. Ήδη από τον Μάρτιο ο Πουλόπουλος πήρε το 33,26% των μετοχών της Real Group.
Άλλη συμφωνία στο χώρο είναι αυτή της Wide Media Group με τον Γιάννη Κουρτάκη. Η πρώτη πήρε στα τέλη Οκτωβρίου το 51% της εταιρείας του δεύτερου και ουσιαστικά έγιναν “ένα” τα μέσα τους. Στην Wide Media Group, που ανήκει στην επιχειρηματική τριανδρία των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου (γνωστοί από τη δραστηριότητά τους στην Intrakat/Άκτωρ και την Παγκρήτια Τράπεζα) ανήκουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Action 24 και Attica TV, καθώς και ιστοσελίδες όπως το Flash.gr. Στην Next Step Media Group του Κουρτάκη ανήκουν τα “Παραπολιτικά”, η “Απογευματινή”, ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90.1, Νότες, το iefimerida.gr, το sportdog.gr κ.ά.
Τέλος, ήδη από τον Σεπτέμβριο οι Νέες Καθημερινές Εκδόσεις (στην οποία ανήκει η εφημερίδα “Καθημερινή” του Αλαφούζου) και η Φιλελεύθερος Εκδοτική (Liberal.gr) του Θάνου Μαυρίδη προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα της δημιουργίας περιεχομένου και της ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων.





