Ο γάμος και ο “ανύπαρκτος ιός” που έκλεισε σπίτια στην Μαλεσίνα

Ο γάμος και ο "ανύπαρκτος ιός" που έκλεισε σπίτια στην Μαλεσίνα

Από προχτές το βράδυ μέχρι σήμερα κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου πέντε άτομα από επιπλοκές που τους προκάλεσε ο κορονοϊός. Οι τρεις ήταν από την Μαλεσίνα, η οποία αν και μια μικρή κοινότητα με 700 οικογένειες, έχασε 17 ζωές από τον κορονοϊό μέσα σε ενάμισι μήνα.

Αιτία ήταν ένας γάμος με 200 καλεσμένους αλλά και το “δεν υπάρχει ιός” των κατοίκων. Η περιοχή φέρεται να είχε πολλούς αρνητές του ιού και πληροφορίες θέλουν τα καφενεία να ήταν ανοιχτά κανονικά. Ο γάμος επιδείνωσε την κατάσταση στις 21 Φεβρουαρίου, καθώς λίγες μέρες μετά δεκάδες άτομα νόσησαν και πάνω από 45 νόσησαν σοβαρά. Από αυτούς τους 45, πέθαναν οι 17 και ανάμεσά τους ο 85χρονος παππούς της νύφης.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο νέοι, αλλά και ένας 66χρονος. Ο τελευταίος μάλιστα, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, θα έπαιρνε εξιτήριο γιατί πήγαινε καλά και μάλιστα ήταν πλέον αρνητικός στον ιό. Όμως ξαφνικά η κατάστασή του ραγδαία επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Μέσα σε δύο ημέρες κατέληξε.

Όσο για τους δύο νέους, που “έφυγαν” από τους πρώτους αρχές Μαρτίου, ο ένας ήταν 38 ετών και είχε διασωληνωθεί, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα. Τον αποσωλήνωσαν, αλλά τελικώς παρουσίασε απρόσμενη και ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε. Ο άλλος άνδρας, ηλικίας 44 ετών, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, φέρεται να καθυστέρησε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Βαρύ το κλίμα στην Μαλεσίνα

Οι θάνατοι στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει του 86, ενώ από τις αρχές Μαρτίου οι θάνατοι είναι 42. Από αυτούς οι 17 αφορούν τη Μαλεσίνα και οι 27 γενικότερα το Δήμο Λοκρών. Οι ηλικίες των νεκρών ήταν από από 38 μέχρι 96 ετών, 27 άνδρες και 15 γυναίκες.

Τα καφενεία μετά τους δέκα θανάτους τελικώς έκλεισαν και ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του, έπειτα από την συμπεριφορά μίας ομάδας ανθρώπων που φέρεται να μην είχαν τηρήσει καθόλου τα μέτρα προστασίας, κάθονταν χωρίς μάσκες στα καφενεία και πήγαιναν επισκέψεις σε σπίτια χωριανών τους.

«Το κλίμα είναι πολύ βαρύ λόγω των πολλών θανάτων, αλλά είναι σημαντικό ότι πλέον οι κάτοικοι προσέχουν περισσότερο», είπε ο δήμαρχος Λοκρών κ. Ζεκεντές. «Τα κρούσματα άρχισαν μετά τις 22 Φλεβάρη, και μέχρι τότε οι Λοκροί είχαν όλους κι όλους 20 φορείς. Αλλά από τις 22 και μετά φτάσαμε τα 241. Η βασική αιτία διασποράς του ιού ήταν ότι υπήρχαν πολλοί αρνητές στην περιοχή, με αποτέλεσμα σε σημαντικό ποσοστό να μη γίνεται χρήση μάσκας και να μην τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, αλλά έγινε κι ένας γάμος με περίπου 200 άτομα έξω από την εκκλησία και άλλα 30 μέσα σε αυτήν.

Αυτό ήταν “το κερασάκι στην τούρτα”. Μπορεί οι πιο πολλοί να μιλάνε για το γάμο, αλλά το πράγμα ξεκίνησε ουσιαστικά από τη νοοτροπία», τονίζει ο κ. Ζεκεντές. Ο δήμαρχος επεσήμανε και το γεγονός ότι το πρώτο εμβόλιο στην περιοχή έγινε 2,5 ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου, «Η επαρχία, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζεται επί ίσοις όροις», παραπονέθηκε ο κ. Ζεκεντές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx