Δεύτερη χιονοστιβάδα σκοτώνει 23 διασώστες στο Βαν

Δεύτερη χιονοστιβάδα σκοτώνει 23 διασώστες στο Βαν

Τουλάχιστον 23 διασώστες αναφέρθηκαν νεκροί μετά την καταπλάκωση τους από μια δεύτερη χιονοστιβάδα στην ανατολική Τουρκία, ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου δήλωσε ότι 30 άνθρωποι διασώθηκαν από την χιονοστιβάδα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Μεχμέτ Έμιν Μπιλμέζ, κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, δήλωσε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται πολίτες, χωροφύλακες, πολιτοφύλακες και πυροσβέστες.

Ο Μπιλμέζ σημείωσε ότι η κατάσταση των εννέα από τους διάσωτους ήταν κρίσιμη, ενώ δεν υπήρχαν ακόμα πληροφορίες για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη κάτω από τη χιονοστιβάδα.

Τα μέλη της ομάδας διάσωσης αναζητούσαν επιζώντες από μια νωρίτερη χιονοστιβάδα στην ανατολική Τουρκία, όταν οι ίδιοι καταπλακώθηκαν από το χιόνι. Ο αριθμός των θυμάτων από την ομάδα είναι ακόμη ασαφής.

Ο Μπίλμεζ δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και απεστάλησαν 15 ασθενοφόρα στην περιοχή.

Ο κίνδυνος των χιονοστιβάδων συνεχίζεται, πρόσθεσε.

“Η Προεδρία για τη διαχείριση καταστροφών και έκτακτης ανάγκης (AFAD) και τα μέλη της Εθνικής Ιατρικής Διάσωσης (UMKE) κατακλύστηκαν σε μια χιονοστιβάδα αναζητώντας εκείνους που παγιδεύτηκαν κάτω από το χιόνι σήμερα το πρωί”, δήλωσε ο Bilmez.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια χιονοστιβάδα στο Βαν την Τρίτη, ενώ δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνούνται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx