Σ. Αραβία: Επένδυση $110 δις σε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου

Σ. Αραβία: Επένδυση $110 δις σε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας χαιρέτισε την ανακοίνωση ότι το μη συσχετισμένο, μη συμβατικό πεδίο φυσικού αερίου Jafurah θα αναπτυχθεί με μια επένδυση αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο θεματοφύλακας των δύο ιερών τζαμιών η ΑΜ βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ προέδρευσε της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ.

Οι υπουργοί τόνισαν τη δέσμευση του Βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία του, να επωφεληθεί από τους πόρους του και να ενισχύσει την πρωτοποριακή του θέση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Αυτό αποδείχθηκε στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την ανάπτυξη του πεδίου Jafurah.

Η Saudi Aramco δήλωσε το Σάββατο ότι έλαβε κανονιστική έγκριση για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου και αναμένει να ξεκινήσει η παραγωγή στις αρχές του 2024.

Αναφέρει ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια [31 x 31 x 31 cm] ημερησίως αέριο έως το 2036 με 425 εκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα αιθανίου. Το πεδίο θα παράγει περίπου 550.000 βαρέλια ημερησίως υγροποιημένων αερίων και συμπυκνωμάτων.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου στο Jafurah, το μεγαλύτερο μη συμβατικό μη συνδεδεμένο πεδίο φυσικού αερίου στο Βασίλειο, εκτιμώνται σε 200 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ακατέργαστου αερίου, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή

Ο υπουργός ΜΜΕ Τούρκι αλ Σαμπάνα δήλωσε στον Σαουδικό Τύπο ότι το υπουργικό συμβούλιο επαίνεσε τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, για την εντολή η ανάπτυξη του τομέα να επενδυθεί στην τοπική βιομηχανία, την ενέργεια, τα ορυχεία και άλλους εγχώριους τομείς. Αυτό θα συμβαδίσει με τους αναπτυξιακούς στόχους που θέτει το Όραμα του Βασιλείου για το 2030.

Ο βασιλιάς Σάλμαν ενημέρωσε επίσης το υπουργικό συμβούλιο για τις συζητήσεις που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Ριάντ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Οι συνομιλίες αφορούσαν τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο χώρες.

Επιπλέον, οι υπουργοί τόνισαν τη στάση της Σαουδικής Αραβίας στη διάσκεψη αφοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 43ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη. Ο υπουργός Εξωτερικών Πρίγκηπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν μπιν Αμπουλάχ διευθύνει την αντιπροσωπεία του Βασιλείου στην εκδήλωση.

Εξέφρασε στη διάσκεψη ανησυχία για τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια των κρατών του Αραβικού Κόλπου που δημιουργούν οι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζει το ιρανικό καθεστώς. Καταδίκασε τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις συνεχιζόμενες εχθρικές πρακτικές της Τεχεράνης και την υποστήριξη τέτοιων ομάδων. Επιπλέον, σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη μείωση των δεσμεύσεων της Τεχεράνης προς την πυρηνική συμφωνία του 2015 αποδεικνύει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν ήταν ποτέ ειρηνικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx