Το Ιράν έδιωξε μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Το Ιράν έδιωξε μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Μια ομάδα εννέα γιατρών που αναπτύσσονται στο Ιράν από τη διεθνή ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του χωρίς να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του που αποσκοπούσαν στη συγκράτηση του κορωνοϊού.

Παρότι εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους ΓΧΣ, με το εθνικό σχέδιο κινητοποίησης που εφαρμόστηκε και όλες τις ιατρικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεών μας που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δεν υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία νοσοκομειακών κλινών από αλλοδαπούς εργαζόμενους αυτή τη στιγμή. Η παρουσία αυτή ακυρώνεται “, ανέφερε ο Αλιρέζα Βαχαμπάζτε, σύμβουλος του υπουργού Υγείας του Ιράν και εκπρόσωπος της πρόσφατα συσταθείσας επιτροπής για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν εξήγησαν εάν τα δωρηθέντα ιατρικά είδη των ΓΧΣ θα επιστραφούν επίσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πρέσβης του Ιράν στο Παρίσι, Μπαχράμ Κασέμι, δήλωσε περήφανα ότι δύο διαφορετικές αποστολές ιατρικών προμηθειών αναχώρησαν από τη γαλλική πόλη του Μπορντό για να παραδοθούν στην Τεχεράνη.

«Η ενίσχυση της διεθνούς αλληλεγγύης σε έναν άγχωμένο κόσμο που πλήττεται από τους κορωνοϊούς είναι απαραίτητο», έγραψε ο Κασέμι. Η ομάδα των ΓΧΣ, η οποία απαρτίζεται από εννέα γιατρούς και νοσοκόμους έκτακτης ανάγκης και εντατικής θεραπείας, σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα φουσκωτό νοσοκομείου πεδίου 50 κλινών στην κεντρική πόλη Ισφαχάν, μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές του Ιράν.

Η απότομη απόφαση του Ιράν σχετικά με τους ΓΧΣ ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη στιγμή που ο Ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐι έθεσε σοβαρές αμφιβολίες στις προσφορές των ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της επιδημίας. Ο Χαμενεΐ επανέλαβε τις κατηγορίες ότι η επιδημία θα μπορούσε να είναι ένας βιολογικός πόλεμος που διεξάγεται από την αμερικανική κυβέρνηση και ότι οποιαδήποτε αποστολή αμερικανών γιατρών στο Ιράν θα μπορούσε να είναι η εκτίμηση του “αντίκτυπου του δηλητηρίου” στο έδαφος παρά ειλικρινής βοήθεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx