Μενδώνη: Ξοδέψαμε 50 εκατ. για συντήρηση οθωμανικών μνημείων
17/07/2020
“Σε αντίθεση με την στάση της γείτονος, η Ελλάδα έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία 20ετία για την προστασία μνημείων της οθωμανικής περιόδου στη χώρα μας”, είπε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
«Η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο», συνέχισε η ίδια.
Και ανέλυσε ότι αυτά τα 50 εκατομμύρια δόθηκαν για την αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεμένη και μαυσωλεία μέχρι τεκέδες.