ΕΙΔΗΣΗ

Πολλοί νεκροί σε θρησκευτική εορτή στο Ισραήλ – Πως έγινε η τραγωδία

Πολλοί νεκροί σε θρησκευτική εορτή στο Ισραήλ – Πως έγινε η τραγωδία

Πάνω από 44 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και έχασαν την ζωή τους στο όρος Μερόν στο Ισραήλ, στη διάρκεια νυχτερινού προσκυνήματος της κοινότητας των υπερορθόδοξων Εβραίων τη νύχτα, όταν κατέρρευσε εξέδρα ή όταν (άλλη εκτίμηση) κάποιοι γλίστρησαν σε σκάλες παρασύροντας άλλους και επακολούθησε πανικός. Άλλοι νόμιζαν ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα.

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον τραυματίες ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 44.

Η συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων έγινε παρά την πανδημία, καθώς οι υπερορθόδοξοι είναι γενικά κατά των μέτρων, αλλά και η πολιτεία λόγω των προχωρημένων εμβολιασμών ήρε πολλούς περιορισμούς τον τελευταίο μήνα. Ενώ πέρσι στην γιορτή πήγαν σχετικά λίγοι, φέτος δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι πήγαν για προσκύνημα στο όρος Μερόν για την ολονύκτια θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Ομέρ γύρω από τον τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, ταλμουδιστή του 2ου μ.Χ. αιώνα, στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού. Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι διοργανωτές υπολόγισαν ότι έφθασαν 100.000 άτομα την Πέμπτη το βράδυ κι άλλοι επρόκειτο να φθάσουν σήμερα Παρασκευή.

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx