Γιατί βρέθηκε ρωσικό υποβρύχιο κοντά στις ακτές της Αλάσκα;

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Tο ρωσικό υποβρύχιο που εμφανίστηκε, την Παρασκευή (28/08), κοντά στις ακτές της Αλάσκας είναι το πυρηνικό υποβρύχιο «Omsk» και δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγή από τον Στόλο του Ειρηνικού που επικαλείται το RIA Novosti, «το συγκεκριμένο ρωσικό υποβρύχιο λαμβάνει μέρος σε ασκήσεις στην περιοχή».

Η Βόρεια Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (NORAD) είχε δηλώσει, νωρίτερα, ότι κοντά στην Αλάσκα εμφανίστηκε ρωσικό υποβρύχιο και το Πεντάγωνο σημείωσε ότι δεν είχε λάβει αίτημα για βοήθεια. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι πορείες των πλοίων της χώρας διέπονται αυστηρά από τους διεθνείς κανόνες. Ο Στόλος του Ειρηνικού ανέφερε, την Πέμπτη (27/08), ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ocean Shield 2020», το καταδρομικό «Varyag» και το υποβρύχιο «Omsk» πραγματοποίησαν από κοινού ασκήσεις στη Βερίγγειο Θάλασσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx