Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών μέσω Συμβουλίου Ασφαλείας

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Μετά από 4ωρη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν, το ΣΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Καλούμε τις χώρες που στρατιωτικοποιούν τα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, να κινούνται με κοινή λογική».

Για την ανατολική Μεσόγειο αναφέρει ότι “η Τουρκία στηρίζει τον δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών ενέργειας στην περιοχή και πρωτίστως είναι υπέρ του διαλόγου”.

Σύμφωνα με το ΣΕΑ, «η Τουρκία, η οποία σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διαφορά τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων, του δικαίου και της δικαιοσύνης, το ίδιο πράττει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει γίνει έκκληση στην ΕΕ και σε όλους τους θεσμούς και τα κράτη που παρεμβαίνουν στις διαφορές να σεβαστούν αυτή την στάση αρχής της χώρας μας καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

Το ΣΕΑ αναφέρει επιπλέον ότι «η Τουρκία, η οποία στηρίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την εγκαθίδρυση σταθερότητας στο πλαίσιο της νομιμότητας στη Συρία και τη Λιβύη, θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση για την επίτευξη της ειρήνης και της ευημερίας σε αυτές τις χώρες”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx