Game of Thrones: Το ψέμα που είπαν στους παραγωγούς και τους έκαναν πλούσιους

Game of Thrones: Το ψέμα που είπαν στους παραγωγούς και τους έκαναν πλούσιους

Αποκαλυπτικά ψήγματα για το πώς λειτουργεί η κινηματογραφική βιομηχανία διοχετεύονται κάθε τόσο στη δημοσιότητα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμα της επιτυχημένης και διάσημης σειράς φαντασίας Game of Thrones. Στο επικείμενο βιβλίο “Fire Cannot Kill a Dragon” (“Η Φωτιά δεν μπορεί να σκοτώσει ένα Δράκο”) των σεναριογράφων, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, που θα κυκλοφορήσει των Οκτώβριο, οι δημιουργοί κάνουν ενδιαφέρουσες παραδοχές για την εποχή που είχαν προτείνει την υλοποίηση της σειράς στην εταιρεία παραγωγής HBO.

Στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι η διασκευή του έργου του συγγραφέα Τζορτζ Μάρτιν, A Song of Ice and Fire, θα γινόταν η πιο επιτυχημένη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου της HBO, είπαν ένα μικρό “ψεματάκι”. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι της εταιρείας έδειχναν μεγάλη δυσπιστία, έχοντας δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στη σειρά Rome, η οποία “έτρεξε” την περίοδο 2005-2007, σε συμπαραγωγή με το βρετανικό BBC και το ιταλικό RAI.

Παρά το πλήθος βραβείων και της υψηλής του απήχησης, το Rome ακυρώθηκε γιατί η εταιρεία διαπίστωσε ότι η παραγωγή του αποδείχθηκε “πανάκριβη”, μεταξύ άλλων λόγω και των πολλών διαφορετικών τοποθεσιών που θα γίνονταν τα γυρίσματα (από την Ιταλία ως την Παλαιστίνη), καθώς και των μαχών.

Έτσι, μια σειρά με αντίστοιχο σκηνικό και ύφος έμοιαζε δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση και τον πρόεδρο της HBO Μάικλ Λομπάρντο. Για το λόγο αυτό, οι Μπένιοφ και Βάις διαβεβαίωσαν ότι το Game of Thrones δεν θα είχε παρατεταμένες και διαδοχικές μάχες, κάτι που δεν ισχύει όπως φάνηκε στη συνέχεια. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν στο νέο βιβλίο τους, «ήταν ακριβώς αυτό που τους είπαμε ότι δεν θα ήταν. Το ψέμα που είπαμε ήταν πως η σειρά θα ήταν “μαζεμένη” και ότι θα επικέντρωνε στους χαρακτήρες».

Δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία

Οι δύο σεναριογράφοι φαίνεται ότι βασίστηκαν στο γεγονός ότι τα στελέχη της HBO δεν θα έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν πώς περίπου θα εξελισσόταν η πλοκή της σειράς, από τα πρωτότυπα βιβλία του Μάρτιν. Όπως σχολιάζει ο Βάις, «ξέραμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν επρόκειτο να διαβάσουν τέσσερις χιλιάδες σελίδες και να φτάσουν στις μάχες και στα σημεία που οι δράκοι μεγαλώνουν. Ποντάραμε στο ότι δεν θα το ανακάλυπταν έως ότου θα ήταν πολύ αργά».

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η απήχηση του Game of Thrones, που έκλεισε σε οκτώ σεζόν, συνεχίζει να διεκδικεί την προσοχή των οπαδών του, για παράδειγμα μέσω ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως αυτό που έχει λανσάρει η Apple για τις κινητές συσκευές της (Game of Thrones: Tale of Crows). Παράλληλα, η εμφάνιση της σειράς και άλλων παρεμφερών, όπως το Witcher, έχουν δώσει ώθηση στις σχολές… ξιφομαχίας, σε μια σειρά από χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx