Συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ: Τους χωρίζει το χάος

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη μετά τη πρώτη άτυπη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ αναφέρει πως «ο κ. Τατάρ και ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν θετικά στη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διερεύνηση της δυνατότητας σύγκλησης μιας άτυπης συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών 5+1, σε ευνοϊκό κλίμα, στην πορεία, την κατάλληλη στιγμή».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως υπάρχει «χωρίς αμφιβολία διάσταση απόψεων, αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο μετά την πρώτη συνάντηση για να μην δηλητηριασθεί το φιλικό κλίμα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε πως προτίθεται να θέσει θέμα συζήτησης άλλων μορφών λύσης πλην της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέμεινε στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού με διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, όπως προβλέπεται από τα ψηφίσματα του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως ο ίδιος επέμεινε ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι να δούμε πως επανενώνεται ο τόπος και η προοπτική για το μέλλον με τον κ. Τατάρ να επαναλαμβάνει ότι μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να δούμε και άλλες μορφές λύσης. Οπωσδήποτε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία έτσι ώστε να επιτραπεί στο ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι έθεσε το θέμα της Αμμοχώστου στον κ. Τατάρ και εκείνος από πλευράς το έθεσε το θέμα των ΑΟΖ και των  υδρογονανθράκων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx