Quantas: Δεκτοί μόνο εμβολιασμένοι επιβάτες

Quantas:  Δεκτοί μόνο εμβολιασμένοι επιβάτες

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, η εταιρεία Qantas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δέχεται στο μέλλον μόνον εμβολιασθέντες επιβάτες. Σχετικό άρθρο στους Financial Times αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θωρεί πως ο εμβολιασμός θα γίνει προαπαιτούμενο για τα αεροπορικά ταξίδια.

«Προσβλέπουμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας για τις διεθνείς πτήσεις και σκοπεύουμε να ζητάμε από τους επιβάτες να έχουν εμβολιαστεί πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος», δήλωσε ο ίδιος στο Αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι Channel 9. «Νομίζω ότι αυτό θα γίνει στο τέλος απαραίτητη προϋπόθεση όπως συζητώ και με διευθύνοντες συμβούλους άλλων εταιρειών», είπε.

Η Qantas είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που εγείρει το ζήτημα, αλλά είναι και γενικότερο θέμα, όχι απλά ζήτημα αεροπορικών ταξιδιών. Ο Ντέιβιντ Πάουελ, ιατρικός σύμβουλος του οργανισμού αεροπορικών εταιρειών, δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανόν οι χώρες όπως έως τώρα απαιτούν τεστ για τον κορονοϊό στο μέλλον να απαιτούν από τους εισερχομένους να είναι εμβολιασμένοι, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν προορισμό χώρες με πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα, όπως η Αυστραλία«, είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways (αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων)  δήλωσε  πριν απο ενάμισι μήνα στους Financial Times ότι  «οι θεωρήσεις υγείας που πιστοποιούν ότι οι επιβάτες είναι υγιείς για να πετάξουν, θα βοηθήσουν την αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση».

Οι ευρωπαϊκές δεν σχολιάζουν επί της ουσίας

Η Airlines for Europe (φορέας που αντιπροσωπεύει σε κάποιο βαθμό τις Air France–KLM, την  ΕasyJet, την International Airlines, την Lufthansa και την Ryanair), δήλωσε ότι «σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ πιθανό να  απαιτηθούν διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση εμβολιασμών, η αεροπορική βιομηχανία δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τόσο πολύ. Σε αυτό το στάδιο, η κύρια προτεραιότητά μας είναι η έγκριση ενός κοινού πρωτοκόλλου, η αναγνώριση των προτύπων για τα τεστ και των μέτρων για ταξίδια τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε χωρίς να επεκταθεί.

Εκπρόσωπος της  EasyJet είπε ότι δεν σχεδιάζει να ζητήσει από τους επιβάτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν ταξιδέψουν. Η Virgin Atlantic και η Ryanair αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά. Τοποθετήσεις νομικών δεν έχουν ακόμη εκφρασθεί αν θα μπορούσαν νομικά και συνταγματικά οι ιδιώτες να επιβάλουν εμβόλιο στους πελάτες τους

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx